Vettel: Až vývoj začne produkovat jen funkční díly, budeme znovu dominovat

Vettel: Až vývoj začne produkovat jen funkční díly, budeme znovu dominovat

Sebastian Vettel prozradil, že největší slabinou Red Bullu letos je práce vývojářů. Ta ne vždy přináší výsledky, které by vůz na trati zrychlovaly.

Red Bull loni dominoval, ale letos zapadl do velmi vyrovnaného startovního pole. Vettel je přesvědčený, že rakouská stáj může znovu vyčnívat, ale musí napravit nedostatky ve svém vývoji.

"Výstupy vývoje jsou dobré," řekl. "Asi je pravda, že občas nové díly nepřinesly to, co měly. To je asi ten největší rozdíl ve srovnání s loňským rokem, díly přicházejí, ale nedělají to, co se od nich očekává. Až tento kruh prolomíme, hádám, že budeme schopní mít výsledky jako v roce 2011."

Dalším rozdílem vůči loňské sezóně je vyrovnanost jezdců Red Bullu. Vettel už nedokáže pravidelně porážet Webbera, takže ví, že i on sám musí přidat. Australan se mu vítězstvím v Monaku bodově vyrovnal v šampionátu.

"Hovoříme tu jen o jednom závodě. Tady (v Kanadě) to je jiný víkend a nová příležitost, takže uvidíme, co se bude dít příští tři dny. Musíme se soustředit na zlepšení v kvalifikaci," avizoval. "V nich jsme poslední dva závody ztráceli."

"Pokaždé to bylo tak, že jsme byli dobří v trénincích a pak jsme ztratili v kvalifikaci. To bylo velmi nepříjemné, ale můžu všechny fanoušky ujistit, že jsme ten problém pochopili. Doufáme, že se to projeví v dobrém kvalifikačním výkonu tento víkend."

Doporučujeme

Články odjinud