Vettel a Newey: končí legendární dvojice? Podle Red Bullu ne

Vettel a Newey: končí legendární dvojice? Podle Red Bullu ne

Získali spolu čtyři mistrovské tituly. Nyní je Adrian Newey na částečném odchodu z formule 1. Už nebude věnovat 100% času formuli 1, ale vrhne se také na ostatní projekty. Snad každý si musel položit otázku, zda to nějak ovlivní plány Sebastiana Vettela.

Sebastian Vettel zamíří do Ferrari, má už podepsanou smlouvu a to od roku 20XX. Podobná spekulace žije v padoku velkých cen prakticky trvale. Vettel by skutečně jednoho dne mohl obléknout rudý overal nebo možná spíše stříbrný? V Mercedesu je nyní plno, ale Vettel by měl být údajně v hledáčku McLarenu společně s Hamiltonem a Alonsem.

Nikdo pořádně neví, jak dlouhou smlouvu má Vettel u Red Bullu a jaké jsou její podmínky. Je to ale stejně jedno, smlouvy ve formuli 1 nic zásadního neznamenají.

Otázkou zůstává, jak se Vettel postaví ke změnám v týmu. Christian Horner ale upozorňuje, že Newey neodchází zcela. „Adrian převezme jinou roli, neopouští F1 zcela. Je to vzrušující pro Adriana, zapojí se do dalších projektů, současně s tím si myslím, že budoucnost je velmi světlá“.

Šéf Red Bullu dodává, že Newey bude vyvíjet příští vůz a letos se plně koncentruje na formuli 1. Zároveň prý neexistuje žádný plán, který by v současné době předpokládal příchod nějaké nové posily na pozici technického ředitele.

Vettel prý kvůli změnám v Red Bullu rozhodně na odchodu není. „Sebastian nikdy nebude mluvit o tom, v jakém stavu jsou jeho smlouvy, ale s tímto týmem zažil velké úspěchy. A já nepochybuji, že bude s týmem dalších mnoho let.“

Doporučujeme

Články odjinud