Většina letošních závodů se pojeden na dvě zastávky, tvrdí Goss

Většina letošních závodů se pojeden na dvě zastávky, tvrdí Goss

Expert na šasi stáje McLaren Tim Goss předpokládá, že ve většině závodů v roce 2018 dojde na využití strategie dvou zastávek v boxech.

V roce 2017 si týmy ve většině závodů vystačily s jedním pit stopem. Tomu chce Pirelli pro rok 2018 zabránit, a proto italská firma připravila nové směsi, u kterých by mělo docházet k rychlejší degradaci.

Kromě toho byly ještě představeny dvě směsi zcela nové – superhard a hypersoft.

Týmy F1 dostaly první příležitost pro seznámení se s „hyperměkkými“ pneumatikami během testování v Abu Dhabi na konci loňského roku. Nová nejměkčí sada najde využití především na městských tratích s nízkou přilnavostí.

Od nových pneumatik pro sezónu 2018 si slibuje změny i expert na šasi Tim Goss. Člen stáje McLaren předpokládá, že se v roce 2018 dočkáme převážně závodů se dvěma zastávkami u mechaniků.

„Pirelli již uveřejnilo delegované směsi pro první závody nové sezóny. Podívali jsme se na to a shodli jsme se, že s novými pneumatikami se zvýší přilnavost. Díky tomu se možná zrychlí až o půl vteřiny na kolo a více závodů bude vyžadovat strategii dvou pit stopů,“ řekl Goss pro crash.net.

„Předpokládáme, že se letos dočkáme mixu závodů na jednu a na dvě zastávky s převahou velkých cen se dvěma pit stopy. To je krok správným směrem.“

„Musíme se ještě hodně naučit o nových pneumatikách. Zatím jsem je testovali jen v Abu Dhabi v horkých podmínkách.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud