Větší vylepšení nasadí HRT až po letní přestávce, pak se zaměří na Marussii

Větší vylepšení nasadí HRT až po letní přestávce, pak se zaměří na Marussii

Příští dva závody odjede HRT s téměř nezměněným vozem, ale boj o 11. místo v šampionátu nevzdalo, otevřít ho chce znovu v září.

HRT se loni podařilo porazit Marussii, ale letos je zatím poslední. Tyto dva týmy soupeří jen mezi sebou a Narajn Kartykejan předpokládá, že boj mezi nimi vypukne znovu naplno až na podzim.

"Máme před sebou vzrušující období, protože tým pracuje na několika úpravách," řekl pro Asian Age. "Po mechanické stránce je teď auto v pořádku, takže se tým soustředil na nasazení změn v aerodynamice, až bude sezóna pokračovat po měsíční přestávce belgickou Grand Prix v prvním zářijovém týdnu."

"Očekáváme, že se hodně přiblížíme Marussii. Z těch úprav jsem nadšený, hlavně proto, že se v druhé polovině sezóny pojede Grand Prix Indie."

Drobné změny nasadí HRT už v Německu, ale výraznější posun vpřed neočekává. "Je těžké si nastavit cíle, když jste na konci roštu a bojujete jen s jedním týmem - Marussií," řekl indický jezdec k závodu v Hockenheimu. "Nicméně mým cílem pořád je se výkonnostně vyrovnat týmovému kolegovi a dostat HRT před Marussii."

Vyrovnat se týmovému kolegovi je možná těžší úkol, než by se mohlo zdát. "Bylo mnohem snazší soutěžit s mým předchozím týmovým kolegou Vitantoniem Liuzzim než s Pedrem de la Rosou, který má bohaté zkušenosti z práce jezdce u McLarenu," prozradil Kartykejan. "Od Pedra se musím ještě hodně naučit a soutěžení s ním ze mě dostává to nejlepší."

De la Rosa podepsal s HRT dvouletou smlouvu, takže by měl v týmu vydržet i příští rok. A co Kartykejan? "Formule 1 je komplikovaný byznys, ale moc rád bych zůstal u HRT, protože dobře vycházím s tímto vedením. Znám plány týmu na vůz pro rok 2013 a očekávám, že bude mnohem pokročilejší. Takže jsem z něj nadšený."

Doporučujeme

Články odjinud