Verstappena mrzí, jak dopadla spolupráce Red Bullu s Hondou. Je to škoda, říká | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Verstappena mrzí, jak dopadla spolupráce Red Bullu s Hondou. Je to škoda, říká

Max Verstappen přiznal, že ho mrzí, jakým způsobem končí spolupráce mezi Red Bullem a Hondou, jakožto dodavatelem motorů.

Ve středu bylo oznámeno, že Honda bude od roku 2026 dodávat své nové pohonné jednotky týmu Aston Martin. Britská stáj tím v roli odběratele motorů Honda nahradí oba týmy Red Bullu, které budou od výše zmíněné sezony sázet na vlastní motory, připravované ve spolupráci s Fordem.

K čerstvé novince se před blížící se Velkou cenou Monaka vyjádřil také úřadující světový šampion, který s motory od Hondy (aktuálně provozovanými pod značkou Honda RBPT) vyhrál oba své dosavadní tituly.

Verstappen se nechal slyšet, že považuje za škodu, jak se celá věc mezi Hondou a Red Bullem vyvinula.

„Miloval jsem spolupráci s Hondou. Pro Aston Martin je to opravdu dobré,“ prohlásil Nizozemec, kterého citoval Autosport.

„Z naší strany je samozřejmě trochu nešťastné, jak to všechno dopadlo, protože před několika lety řekli, že končí, takže pak Red Bull založil vlastní divizi motorů. Následně pak v jednu chvíli, že budou pokračovat,“ připomněl Verstappen a pokračoval:

„Bohužel, jakmile už jste v procesu, kdy sami stavíte celý motor, tak už nemůžete dále spolupracovat. Je to trochu škoda, řekl bych," přiznal jezdec Red Bullu.

„Vždycky jsme s nimi měli a máme opravdu dobré vztahy a je trochu škoda, že nyní přešli k Astonu Martin. Chci ale také říct, že jsme z naší strany také velmi nadšeni z toho, co se bude dít společně s Fordem,“ dodal lídr mistrovství světa.

Doporučujeme

Články odjinud