Verstappena horší výsledek ve druhém tréninku nešokoval | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Verstappena horší výsledek ve druhém tréninku nešokoval

Nizozemský pilot nebere výsledky odpoledního tréninku jako žádnou tragédii. Oba vozy Red Bullu na konci pátku obsadily konec první desítky.

Max Verstappen (2./9.)

Verstappen o své možná nejlepší kolo přišel, když při kvalifikační simulaci chyboval v desáté zatáčce. Při závodní simulaci si zase v osmé zatáčce poškodil pravou část předního přítlačného křídla. Druhý muž současného pořadí však nehází flintu do žita.

„Zdá se, že jsme docela konkurenceschopní. Jak to bude vypadat zítra, je ještě záhadou. Zatím jsme ale docela spokojeni. Jasně, vždy se chcete zlepšovat a umístit se výš, ale z našeho pohledu se dnes neodehrálo nic strašného.

Jenom musíme zajistit, abychom zítra byli nahoře. V desáté zatáčce jsem přejel moc široce přes obrubník. Celkově to ale byl pozitivní den. Auto se zdá být rychlé, zítra bychom rádi skončili na lepších pozicích, ale v šoku určitě nejsem,“ nechal se slyšet Verstappen.

Sergio Pérez (9./10.)

Také Mexičan zůstává optimistou. I přes složitější pátek má Red Bull v Barceloně slušnou šanci na pozitivní výsledek.

„Byl to docela perný den. Vzhledem ke zdržením jsme se museli snažit dohánět manko a v důsledku toho se dostávali do provozu a podobných méně příjemných situací.

Přes noc musíme prostudovat hodně věcí, zrychlit bychom potřebovali hlavně v jízdě na jedno kolo. Závodní rychlost se zdá být dobrá. Uvidíme, co se nám podaří z kvalifikace vytěžit,“ řekl Pérez.

Doporučujeme

Články odjinud