Verstappen zopakoval loňské vítězství, Ricciardo nechce jet zbylé dva závody

Verstappen zopakoval loňské vítězství, Ricciardo nechce jet zbylé dva závody

Max Verstappen z Red Bullu obhájil své loňské vítězství ve Velké ceně Mexika vozů formule 1. Startu z pole position naopak nedokázal využít jeho týmový kolega Daniel Ricciardo, který byl po dalším odstoupení způsobeném technickým problémem velmi frustrovaný.

Verstappen ve sprintu do první zatáčky po startu překonal svého týmového kolegu Ricciarda a svedl souboj s Lewisem Hamiltonem, po kterém do první zatáčky najížděl ve vedení.

Náskok na čele Verstappen postupně navyšoval a po závodě na rakouském Red Bull Ringu si v Mexiku dojel pro druhé letošní vítězství. Celkově to je pro Verstappen pátý triumf v jeho kariéře ve formuli 1.

„Klíčový byl start. Upřímně, poslední noc jsem nespal dobře. Byl jsem odhodlaný dnes vyhrát, naštěstí jsme to zvládli. Tým odvedl skvělou práci. Měli jsme k dispozici správné pneumatiky a vůz fungoval skvěle,“ pochvaluje si Verstappen.

„Do první zatáčky se všichni poskládali, a to bylo pro mě dobré. Musel jsem prudce brzdit, ale Lewis nechtěl nic riskovat. Od té chvíle jsem si mohl jet svůj vlastní závod, a to bylo rozhodující. Po celý závod jsme byli schopni se dobře starat o naše pneumatiky. Chcete mít jen jistotu, že se nic nestane. A my byli tak daleko na čele, že to bylo dobré. Nikdy jsem se necítil pod tlakem, mohl jsem jet svůj vlastní závod a sledovat, co dělali ostatní,“ popisuje Verstappen svůj závod.

„Když zajeli do boxů, zajeli jsme také. Naštěstí jsme měli extra sadu superměkké směsi pneumatik, což bylo ještě lepší. S tímto vítězstvím jsem velmi spokojen,“ dodal Verstappen, kterému patří páté místo v průběžném pořadí.

Frustrovaný Ricciardo

Po zisku pole position ve včerejší kvalifikaci Ricciardo zářil štěstím. O vedení však Australan přišel již pár metrů po startu, kdy jej překonal lépe startující Verstappen a také Hamilton.

Ricciardo na konci sezóny odchází z Red Bullu a od příštího roku bude závodit za tovární tým Renault, na jeho místo přijde Pierre Gasly z týmu Toro Rosso. Poslední závody ale Australan nemá štěstí, v uplynulých jedenácti velkých cenách šestkrát nedojel do cíle, naposledy v neděli, když jej ze souboje o druhé místo vyřadil technický problém.

„Myslím, že 'frustrace' už není to slovo. Všechno je beznadějné. Víte, upřímně, podle toho, kde jsem teď, nevidím důvod v neděli jezdit, nevidím důvod odjet další dva závody. Dlouho jsem neměl poklidný závod nebo celý víkend. Nejsem pověrčivý ani nevěřím podobným blbostem, ale... to auto je prokleté. Nemám slov,“ řekl Ricciardo.

„'Bezmocný' je myslím to nejlepší slovo. I dnes, zkoušky startu byly po celý víkend dobré, a pro start závodu je všechno špatně. V neděli se dějí věci, pro které nemám žádné vysvětlení. Ten vůz... nechám ho řídit Gaslyho, já s ním končím.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud