Verstappen v Brazílii vrátil Ricciardovi porážku z mexické kvalifikace

Verstappen v Brazílii vrátil Ricciardovi porážku z mexické kvalifikace

Velmi vyrovnaní byli v kvalifikaci na Velkou cenu Brazílie vozů formule 1 piloti týmu Red Bull. Vítěz minulého závodu v Mexiku Max Verstappen porazil svého týmového kolegu Daniela Ricciarda o pouhé dvě tisíciny sekundy a obsadil páté místo. Australan navíc dostane penalizaci poklesu o pět míst za nasazení nové komponenty pohonné jednotky.

Před dvěma týdny v Mexiku to byl přitom Ricciardo, kdo byl o 26 tisícin sekundy rychlejším pilotem Red Bullu. Verstappena tehdy porážka velmi mrzela, jelikož útočil na svou první pole position v kariéře. Ricciarda dnešní porážka Verstappenem podle jeho slov tolik nemrzí, jelikož nešlo o souboj o pole position.

„Max mě dostal o dvě tisíciny. Podobný rozdíl jako minule (ale obráceně). Naštěstí tohle není o pole position, takže je to trochu více přijatelné,“ řekl Ricciardo.

„Bylo to úplně v pohodě. Z jedenáctého místa mě čeká nějaká práce, myslím ale, že budeme mít slušné auto. Nakonec rychlost s malým množstvím paliva nebyla tak špatná. Zítra odpoledne na tom budeme docela dobře,“ věří Australan, kterého čekají poslední dva závody za Red Bull, než pro příští rok zamíří do Renaultu.

Verstappen si stěžuje na špatné vyvážení vozu

Pátý nejrychlejší Verstappen v kvalifikaci ztratil na vítězného Lewise Hamiltona 497 tisícin. Připouští přitom, že páté místo bylo zřejmě maximem.

„Myslím, že vyvážení vozu, co jsem měl v kvalifikaci, nebylo z této sezóny nejlepší, nemyslím si ale, že by to změnilo svět. Podle mě bychom byli blíže Kimimu, ale tak to je. Snad s nastavením, jaké mám dnes, to zítra, kdy bude tepleji, bude lepší,“ věří Verstappen.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud