Verstappen si pochvaluje staronový barcelonský okruh | Foto: Getty Images / David Ramos

Foto: Getty Images / David Ramos

Verstappen si pochvaluje staronový barcelonský okruh

Nizozemský závodník bude mít poprvé možnost si zazávodit na rychlejší variantě trati. Pérez varuje před zátěží na krk.

Max Verstappen (1./1.)

Verstappenovi se ve Španělsku velice daří. V roce 2016 tu při svém debutu v barvách Red Bullu, tehdy jako osmnáctiletý, získal své první vítězství ve formuli 1. Postaral se tak o rekord. Zatím si však mohl osahat jen variantu okruhu se šikanou před poslední zatáčkou. Letos se ale vozy formule 1 opět prohánějí bez šikany a poslední sekce okruhu se tak pojede na plný plyn.

„Byla to mnohem zábavnější jízda. Ve vozech F1 se obecně cítíte lépe ve vysokých rychlostech. Posledními dvě zatáčky jsou mnohem lepší, je to o něčem jiném. Zkusil jsem v nich jet těsně za jinými vozy, přičemž jsem si nevšiml žádných problémů.

Věřím tedy, že se to pozitivně odrazí na předjíždění. Celkově mám za sebou velice povedený den, vůz byl ve skvělé formě. Zkusili jsme tu a tam něco vyladit, ale kvalifikační i závodní jízdy vypadaly slibně,“ prohlásil Verstappen.

Sergio Pérez (2./4.)

Zkušený Mexičan tuší, že poslední část trati bude středem pozornosti i z jiných důvodů. Jezdci, a zejména jejich krky, zde budou odolávat vysokému přetížení.

„Na krk je to docela náročné, a to za sebou máme jen docela krátký den. V neděli asi uvidíme, jak si hodně jezdců bude snažit krk za jízdy uvolnit, aby vydrželi celý závod. Celkově si ale z dnešních jízd odnášíme řadu pozitiv.

V kvalifikaci musíme zařadit vyšší rychlostní stupeň a také musíme lépe porozumět pneumatikám v závodním režimu. V neděli to totiž bude klíčové.

Zkoušíme tu všechno možné, tato trať je ze všech nejvíce reprezentativní. Hodně vypovídá o sezoně jako celku. Pátek proto musíme hodnotit jednoznačně kladně,“ řekl Pérez.

Doporučujeme

Články odjinud