Verstappen si nedokáže vysvětlit svou chybu z kvalifikace | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Verstappen si nedokáže vysvětlit svou chybu z kvalifikace

Max Verstappen z Red Bullu neví, co stálo za jeho nehodou v poslední zatáčce posledního kvalifikačního pokusu na Velkou cenu Saúdské Arábie, která jej připravila o šanci získat pole position.

Verstappen měl nakročeno k zisku pole position pro první závod na městském okruhu v Džiddě. Nizozemec zajel nejrychlejší první dva sektory, ale v poslední zatáčce probrzdil a na výjezdu narazil pravou zadní pneumatikou do zdi.

Jezdce Red Bullu na třetí místo ještě v samotném závěru odsunul druhý pilot Mercedesu Valtteri Bottas, který tak doplní nejrychlejšího Lewise Hamiltona v první řadě.

„Samozřejmě je to hrozné. Celkově to ale byla dobrá kvalifikace. Bylo trochu těžší tady na městské trati zahřát pneumatiky, ale věděl jsem, že rychlost tam je a v posledním segmentu se to ukázalo,“ řekl Verstappen.

„Nerozumím tomu, co se stalo, ale zablokoval jsem kolo, stále jsem se snažil udržet auto na trati a dokončit kolo, zadní části jsem ale narazil a musel jsem zastavit.

„Třetí místo je dnes trochu zklamáním, když vím, jaké kolo jsem měl rozjeté. Ukazuje to ale, že vůz je rychlý a uvidíme, co dokážeme v závodě,“ dodal Verstappen s tím, že zatím neví, zda nárazem nedošlo také k poškození převodovky. Její výměna by znamenala penalizaci odsunu na startovním roštu.

Pérez ve třetí řadě

Druhý pilot Red Bullu Sergio Pérez obsadil v kvalifikaci páté místo, když jej od třetího Verstappena dělí ještě Charles Leclerc na ferrari.

„V Q1 jsme byli nejrychlejší, myslím ale, že v Q3 jsme nepřistoupili správně k pneumatikám. Vůz byl hodně nedotáčivý a já nemohl navázat na svůj čas z Q2, což je trochu škoda. Tyto pneumatiky jsou takové, že když nejste ve správném teplotním okně, pak je vaše vyvážení úplně jiné, to se dnes stalo mně,“ řekl Pérez.

Doporučujeme

Články odjinud