Verstappen si na mokré pirellky nemůže stěžovat

Verstappen si na mokré pirellky nemůže stěžovat

Pirelli podle pilota Red Bullu dokázalo své směsi na mokrou a středně mokrou trať oproti zimním testům výrazně zlepšit.

Kdo se rozhodl věnovat páteční ráno sledování volných tréninků na GP Číny, moc vzrušení nezažil. Jelo se pouhých dvacet minut. To znamená, že žádný tým neodkroužil dostatek kol na to, aby mohl optimálně naladit auto na kvalifikaci a závod.

Jedno je však jisté, pokud se i v neděli pojede na mokru, pneu od Pirelli by měly fungovat tak, jak mají. Max Verstappen z týmu Red Bull mokré gumy pochválil.

„Jel jsem tedy jen na středních, ale musím říct, že jsou vlastně dost dobré. O dost lepší než v zimě. Nevím, co s nimi provedli, nebo jestli jsou stejné a je to tratí. Ale jsou v naprostém pořádku, nemůžu si stěžovat. Tréninky pro mě popravdě proběhly podobně jako v Melbourne. Moc jsem toho nenajezdil, ale je to pro všechny stejné.

Pokud se nám zítra podaří vyjet, bude to hodně našlapaný trénink. Pro fanoušky by to bylo fajn, viděli by na trati hodně vozů, což se dnes nepoštěstilo. Uvidíme, jak pak dopadne kvalifikace. Bude to určitě zrádnější než obvykle. V situacích, kdy nemáte moc času na vyladění nastavení, mohou hrát okolnosti ve váš prospěch, nebo zcela naopak,“ tuší Verstappen.

Nizozemec odkroužil pouhá čtyři kola. S časem přibližně 1:50,5 byl z těch, kteří si připsali měřené kolo, nejrychlejší. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud