Verstappen se veze na vítězné vlně. Současný úspěch si musíme užít, říká | Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Verstappen se veze na vítězné vlně. Současný úspěch si musíme užít, říká

Podle Maxe Verstappena je důležité, aby si on a tým Red Bull užili současné úspěchy v letošní sezóně formule 1, ve které míří za svým druhým titulem mistra světa.

Pět závodů za sebou už Verstappen nepoznal přemožitele. Naposledy ve Velké ceně Itálie, kde dosud v kariéře F1 ještě nezískal ani stupně vítězů. Vítězstvím navýšil svůj náskok v čele průběžného pořadí před Charlesem Leclercem na 116 bodů.

Verstappen přitom může obhájit titul mistra světa už v dalším závodě v Singapuru, když navýší svůj náskok o dalších 17 bodů.

Verstappen má na dosah také rekord v počtu vítězství v jedné sezóně. Dosud triumfoval jedenáctkrát, dvě výhry mu chybí k vyrovnání tohoto rekordu, o který se dělí Michael Schumacher (ze sezóny 2004) a Sebastian Vettel (2013).

„Máme úžasnou sezónu, je důležité si to také užít. Myslím, že na různých okruzích jsme měli spoustu různých problémů. Teď se zdá, že auto opravdu funguje na každé trati. A ano, jsme velmi spokojeni,“ řekl Verstappen po vítězství v Itálii.

Letošní cesta za titulem je pro Verstappena mnohem jednoznačnější po infarktovém loňském ročníku, kdy o titul s Lewisem Hamiltonem bojoval až do posledního kola závěrečného závodu v Abú Dhabí.

Verstappen dokázal v posledních závodech vyhrát i přesto, že do některých z nich kvůli penalizacím za nasazení nových komponent pohonné jednotky nestartoval z prvních řad.

Nizozemci jeho současná vítězná vlna připomíná jeho poslední rok v motokárách. Nyní ale Verstappen zažívá jiné pocity.

„V té době je vaším cílem formule 1, takže si samozřejmě užíváte to, čeho dosahujete, zároveň ale také myslíte na to, že do formule 1 zbývá ještě velmi dlouhá cesta,“ říká Verstappen.

„Takže je to trochu jiná vlna nadšení a toho, co cítíte. Ale ten poslední rok v motokárách byl také hezký.“

Pokud by se Verstappenovi podařilo získat titul už v Singapuru, tedy v šestém závodě před koncem sezóny, půjde o nejdřívější zisk titulu od sezóny 2002, kdy byl Michael Schumacher popáté korunován mistrem světa pět závodů před koncem ročníku.

Doporučujeme

Články odjinud