Verstappen se stal v Nizozemsku sportovcem roku

Verstappen se stal v Nizozemsku sportovcem roku

Max Verstappen byl včera v Nizozemsku vyhlášen sportovcem roku. Rosbergovi se v Německu něco podobného i přes zisk titulu nepodařilo.

Verstappen zažil hodně bouřlivou sezónu. Začal ji po boku Sainze u Toro Rosso, ale už ve Španělsku seděl v Red Bullu a hned v prvním závodě za tým dokázal vyhrát.

Mladík Red Bullu se předávání cen osobně nezúčastnil. Cenu za něj převzal jiný významný jezdec – Jan Lammers. Verstappen tak alespoň publiku poslal vzkaz.

„Byla to pro mě vynikající sezóna s mnoha vrcholy. To, co si budu navždy pamatovat, je samozřejmě vítězství. Byl to velmi emotivní moment.“

Verstappen také zmínil legendárního fotbalistu Johana Cruijffa, který letos zemřel. Verstappen se s ním krátce před tím setkal.

„Četl jsem jeho knihu a zmínil se, že byl fascinován čísly. Mé vítězství bylo za hodinu a 41 minut a 40 sekund, takže dvakrát čtrnáct (1:41.40),“ dodal Verstappen s odkazem na fotbalistovo číslo 14.

Rosberg skončil v podobné anketě v Německu až třetí. Na jeho obhajobu je potřeba dodat, že konkurence je v Německu obrovská a letos byly olympijské hry.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud