Verstappen se opřel do Renaultu. „Prostě jsme zahodili cenné body,“ řekl

Verstappen se opřel do Renaultu. „Prostě jsme zahodili cenné body,“ řekl

Max Verstappen z Red Bullu řekl, že je těžké přijmout výkonnostní a spolehlivostní problémy pohonných jednotek Renault v letošní sezóně formule 1. Z Velké ceny Maďarska musel mladý Nizozemec odstoupit už po pěti kolech.

Verstappen si na startu závodu poradil s dvěma soupeři a dostal se na pátou pozici za oba mercedesy a ferrari. Už po pěti kolech však v jeho voze odešel MGU-K a Verstappen musel zastavit vedle trati.

„Upřímně, vůbec to není tak, jak by to mělo být. Jako tým platíte miliony za něco, v co doufáte, že budou slušné motory. Ale stále odcházejí. Jsme také nejpomalejší tady. Upřímně řečeno, v tuto chvíli je těžké to přijmout,“ řekl Verstappen.

V trénincích přitom rychlost Red Bullu ukazovala, že by jeho jezdci mohli v závodě mířit na dobré příčky.

„S autem jsem se cítil v pohodě. Vždy je to těžké říct po závodě (jaký výsledek byl možný). Nakonec jsme mohli být v klidu pátí, pokud by se vpředu nic nestalo. Znovu, prostě jsme zahodili cenné body.“

Verstappen byl po selhání pohonné jednotky Renault velmi naštvaný a nešetřil množstvím sprostým slov. Jeho slova se přitom v cenzurované verzi dostala také do přenosu. „Kur*a! To je kur*a vtip pořád s touhle sra*kou, opravdu.“

„V rádiu jsem byl velmi naštvaný, myslím, že toho museli hodně vypípat. Je škoda, že to vypípali, bylo by lepší, kdyby to tam nechali.“

Je hezké dojet vysoko, říká čtvrtý Ricciardo

Druhý pilot Red Bullu Daniel Ricciardo po stíhací jízdě obsadil čtvrté místo.

Australan startoval do závodu až z dvanácté pozice, v první zatáčce se dostal do kontaktu s Marcusem Ericssonem, který však jeho vůz přežil bez poškození a Ricciardo začal postupovat pořadím vzhůru.

„Je hezké dojet vysoko. Myslím, že je to už pár závodů, co jsem nebyl skutečně šťastný, takže je hezké dnes zajet dobře. Start byl hektický, trochu jsme se bili, pak jsem si ale dokázal najít cestu, to byla zábava,“ řekl Ricciardo.

V souboji o čtvrté místo pak narazil na Valtteriho Bottase. Mezi oběma přitom došlo ke kontaktu, ale Ricciardo se před svého soupeře dostal.

„Samozřejmě mám pocit, že jsem udělal maximum, nechal jsem mu dostatek prostoru. Myslím, že s tím poškozením do toho šel docela tvrdě.“

Nyní už se ale Ricciardo, stejně jako všichni ostatní těší na letní dovolenou. V úterý jej nicméně ještě čekají testy na Hungaroringu.

„V úterý budu testovat, ve středu odjedu a na pár týdnů budu daleko od závodních aut!“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud