Verstappen se kolizí s Vettelem připravil o vítězství, říká Marko

Verstappen se kolizí s Vettelem připravil o vítězství, říká Marko

Šéf oddělení motorsportu u Red Bullu Helmut Marko si myslí, že Max Verstappen se incidentem se Sebastianem Vettelem připravil o vítězství ve Velké ceně Číny vozů formule 1.

Piloti Red Bullu využili Safety caru, který na trať vyjel po kolizi jezdců Toro Rosso, k zastávce v boxech, při které si nechali obout měkkou sadu pneumatik ve snaze zaútočit na jezdce před sebou jedoucí na střední směsi.

Při útoku na Vettela byl však Verstappen příliš optimistický a souboj skončil kolizí, po které se oba piloti roztočili. Verstappen za způsobení kolize dostal penalizaci 10 sekund a v cíli závodu tak po přičtení času spadl ze čtvrtého na páté místo. Verstappen po závodě přiznal svou vinu za incident.

„Max to přehnal, když se snažil předjet Vettela,“ řekl Marko pro Movistar. „Ano, byla to od něj chyba. Omluvil se. To se v závodění stává.“

Na dotaz, co Verstappenovi řekl po závodě, odpověděl: „Řekl jsem, že jeho čas přijde. Jen by to neměl přehánět. Ví, co ztratil. Na stole měl připravené vítězství, ale on se ho vzdal. Stále to ale byla od obou jezdců velmi dobrá jízda. Jemu je 19 nebo 20, je velmi mladý a může se to stát.“

Druhý pilot Red Bullu Daniel Ricciardo ve Velké ceně Číny zvítězil, když do závodu startoval až za Verstappenem ze šesté pozice. Také Australan využil Safety caru k zastávce u mechaniků.

Ricciardovi přitom v sobotním tréninku vypověděl službu motor a mechanici jej museli před kvalifikací vyměnit. Marko za práci během celého víkendu tým pochválil.

„Všechno to začalo v sobotu, když naši mechanici zvládli vyměnit motor. V opačném případě by Ricciardo startoval poslední a nemyslím si, že by pak byl tento výsledek možný. Velice děkuji celému týmu. Všichni odvedli skvělou práci.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud