Verstappen se cítil jako při jízdě na ledu | Foto: Getty Images / Jared C. Tilton

Foto: Getty Images / Jared C. Tilton

Verstappen se cítil jako při jízdě na ledu

Staronový mistr světa se s vozem v prvním tréninku pral a nevyhnul se hodinám. Mimo závodní stopu mají pneumatiky mizernou přilnavost.

Max Verstappen (4./6.)

V průběhu prvního tréninku měl Verstappen několikrát namále. Nakonec vůz neudržel ve správném směru a dostal se do hodin. Vyhnul se však bariérám a trénink dokončil na čtvrtém místě.

„Ano, měl jsem potíže, jakmile jsem vyjel mimo závodní stopu, bylo to jak na ledě. Driftoval jsem doleva, doprava a když už s tím nešlo nic udělat, šlápl jsem na brzdu a snažil se nenarazit do zdi.

Měkká sada pneu byla v pohodě. Stihli jsme s ní však jen jednu jízdu a ve druhém tréninku jsme museli znovu absolvovat test gum pro příští rok.

Stejně jako minulý víkend tak jdeme trochu do neznáma. Je tu hodně otázek, na které ještě neznáme odpovědi.

Zdá se ale, že na tvrdé směsi to bude o poznání náročnější než na měkké,“ myslí si Verstappen.

Sergio Pérez (3./5.)

Mexičan by se na domácí trati pochopitelně před svými příznivci rád vytáhl. Očekává však tvrdý odpor ze strany Ferrari a Mercedesu.

„Vzhledem k nadmořské výšce to tu jako obvykle nebylo jednoduché. Dost snadno se tu chybuje. Druhý trénink byl především v režii Pirelli. První volné jízdy ale nevypadaly zle. Jsme rychlí a jsme ve hře. Ferrari a Mercedes jsou ale taky ve formě, takže zítra čekám pernou bitvu,“ řekl Pérez.

Doporučujeme

Články odjinud