Verstappen příliš rychle vybil baterii, i tak by si ale nepolepšil | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Verstappen příliš rychle vybil baterii, i tak by si ale nepolepšil

Max Verstappen v posledním měřeném kole v kvalifikaci na Velkou cenu Turecka formule 1 ztratil výkon, podle slov pilota Red Bullu jej to ale nepřipravilo o šanci získat pole position.

Pilot Red Bullu obsadil třetí místo, na roštu se ale posune do první řady, jelikož jeho největší soupeř v boji o titul Lewis Hamilton, který byl nejrychlejší, klesne kvůli penalizaci za výměnu motoru na jedenácté místo.

Na druhý Mercedes Valtteriho Bottase, který skončil mezi Hamiltonem a Verstappenem, ztratil Nizozemec dvě desetiny sekundy.

Po dojetí kvalifikace Verstappen řekl, že se jeho baterie vybila příliš brzy, i bez tohoto problému však podle něj jeho vůz dnes neměl na zisk pole position.

„Kola byla celkově dobrá, i když v posledním pokusu jsem trochu ztrácel na rovinkách. Musíme se na to podívat, nebyl to ale čas, se kterým bychom mohli bojovat o pole position,“ řekl Verstappen.

„Kvalifikace byla na začátku kvůli podmínkám celkem zrádná. Ve srovnání s včerejškem jsme to ale dokázali celkem dobře otočit. Třetí místo dnes bylo maximem a zítra se postavím na druhou pozici. Počkejme a uvidíme, co přes noc udělá počasí. Celkově jsem ale spokojen.“

Pérez ve třetí řadě

Na Hamiltonově penalizaci vydělal také druhý pilot Red Bullu Sergio Pérez, který si polepšil ze sedmé na šestou pozici a do závodu tak vyrazí spolu s Fernandem Alonsem ze třetí řady.

„Kvůli smíšeným podmínkám v Q1 jsme přišli o jednu novou měkkou sadu, pro Q3 jsme tak měli jen jednu sadu. Zajeli jsme kolo na použité měkké sadě, pak jsme se ale nedokázali při druhém pokusu zlepšit tak, jak jsme chtěli, což znamená, že jsme nedosáhli na čas, na který jsme mířili,“ řekl Pérez.

„Jsem ale pozitivní a pokusím se dostat pořadím a získat body pro tým. Bude to dlouhý závod, předjíždět se tu dá a opotřebení pneumatik tu bude vysoké, takže je o co hrát.“

Doporučujeme

Články odjinud