Verstappen obhajuje obrubníky ve 20. zatáčce

Verstappen obhajuje obrubníky ve 20. zatáčce

Závodní víkend pro Red Bull začal znamenitě. Jeho piloti se drželi na špici výsledkových tabulek, první trénink Verstappen dokonce vyhrál.

Max Verstappen (1./2.)

Nizozemský závodník víkend v Abú Dhabí začal náramně. Jedinou pihou na kráse bylo poškození vozu o obrubník v druhém tréninku. Přestože se objevují hlasy, aby se vysoké obrubníky v předposlední zatáčce upravily, Verstappen k nim nepatří. Nechal by vše tak, jak je.

„Rozumím, proč tam jsou. Mají tam svůj důvod, kdyby tam nebyly, lákalo by nás to k překračování limitů. Sám jsem šel trochu za hranu. Loni jste se mohli o obrubníky trochu opřít, letos jsou o něco vyšší. Nemyslím si ale, že by to měl být v závodě problém. Tak širocí v zatáčce být vážně nechcete.

Co se týče naší rychlosti, byla dobrá. Měl jsem jen minimum výtek. Hlavně v posledním sektoru trati, kde je většina zatáček, to vozu jelo skvěle. Mám z toho radost,“ prohlásil Verstappen.  

Daniel Ricciardo (2./3.)

Australan má před sebou poslední závod v barvách Red Bullu. I on si páteční počínání svého současného zaměstnavatele pochvaloval.

„Je to vzrušující. Vypadáme velice dobře. O první místo by mělo bojovat šest jezdců, mohl by to být velmi zajímavý závod,“ nechal se slyšet Ricciardo.  

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud