Verstappen: O naší formě budeme moudřejší za dva až tři závody

Verstappen: O naší formě budeme moudřejší za dva až tři závody

Na předpovědi, jak si Red Bull stojí ve srovnání se soupeři, je podle Nizozemce příliš brzy. Více prozradí první závody sezony.

Max Verstappen (3./1.)

Red Bull se v prvních volných trénincích této sezony zdál být zásluhou Maxe Verstappena druhým nejrychlejším týmem. Rychlost mu nechyběla jak v závodní simulaci, tak ani v krátkých jízdách. Šance Red Bullu v by proto v Austrálii nemusely být nicotné.

„Musíme počkat. Tohle je první závod. Až po dvou nebo třech velkých cenách budeme mít lepší představu o tom, co se vlastně děje. A pak to bude stejně hlavně o schopnosti vyvíjet vůz v průběhu sezony.

Pořád si myslím, že Mercedes bude favoritem. Vyhráli čtyři tituly za sebou. Je jasné, že budou rychlí. Máme trochu co zlepšovat, ale jsem optimista. Pomohl by nám déšť, protože pak tolik nezáleží na výkonu motoru. Náš vůz je na mokru dost dobrý, tak doufám, že zítra sprchne,“ prozradil Verstappen.

Daniel Ricciardo (6./7.)

Miláček domácích fanoušků ve volných trénincích neměl šanci zajet kvalifikační simulaci. Dle vlastních slov ho to ale vůbec netrápí.

„Červené vlajky mě nijak nerozhodily. Nemyslím si, že by moje měřené kolo bylo nějak extra dobré. Dneska to nebylo špatné. Delší jízdy byly reprezentativnější a byl jsem s nimi spokojený. V krátkých rychlých jízdách nám pořád něco chybí. Na ultraměkkých gumách s malým množstvím paliva jsem se potýkal s nedotáčivostí.

Byl jsem rychlejší než na měkké směsi, ale rozhodně to nebylo na skok někam na první pozici. Musíme se zlepšit. Zítra bude asi mokro, takže těžko říct, zda dnešek k něčemu byl. Myslím, že by trocha deště neuškodila. Mokro si užíváme. Myslím, že bychom tak mohli mít lepší šanci,“ věří Ricciardo.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud