Verstappen nesouhlasí se svou penalizací, Ricciarda odstavila spojka

Verstappen nesouhlasí se svou penalizací, Ricciarda odstavila spojka

Max Verstappen nesouhlasí se svou pětisekundovou penalizací z Velké ceny Itálie vozů formule 1, kterou od sportovních komisařů dostal za kolizi s Valtterim Bottasem. Pilot Red Bullu se tím v konečném pořadí závodu propadl ze třetí na pátou pozici.

Verstappen většinu závodu bojoval s Bottasem o třetí pozici, v prvním stintu držel svého soupeře za svými zády. Bottas se Verstappenovi přiblížil po své zastávce v boxech, ke které zajel výrazně později než jeho soupeři. Fin tak mohl využít čerstvějších pneumatik a deset kol před cílem na Verstappenovu pozici zaútočil po vnějšku v první šikaně.

Verstappen Bottase vyhnal na trávu, mezi oběma došlo ke kontaktu a Bottas musel využít únikové zóny. Verstappen dostal za incident penalizaci pěti sekund.

„Byli jsme v pozici, ve které jsme nečekali, že budeme. Myslím, že jsem mu vlevo od sebe nechal místo na jedno auto. On se pak dotkl mého kola a musel jet rovně,“ řekl svůj pohled Verstappen.

„Nesouhlasím s tím, možná mi tu penalizaci ale dali proto, že když se na mě pokusil v polovině závodu poprvé zaútočit, tak jsem byl trochu široký. Možná proto mi dali tu penalizaci. I tak si ale myslím, že je to nespravedlivé, protože mi ji dali hned. Je to škoda, ale podívejme se na to pozitivně, vůz fungoval opravdu dobře,“ řekl Nizozemec.

„I přes ztrátu na maximální rychlosti se vůz choval dobře k pneumatikám. Samozřejmě jsem musel trochu více tlačit při brzdění a na akceleraci, abych udržel Valtteriho za sebou, což vám trochu opotřebuje pneumatiky. Ale stále jsem to měl pod kontrolou.“

Ricciarda vyřadil problém se spojkou

Druhý pilot Red Bullu Daniel Ricciardo odstoupil z Velké ceny Itálie po 23 kolech, když vypověděla službu technika v jeho voze.

Renault později potvrdil, že za Ricciardovým odstoupením byl problém se spojkou.

„Byl to pro mě další frustrující závod. Předjel jsem Strolla a podíval jsem se do zrcátka, abych se kouknul, jestli jsem byl v pohodě před ním, ale neviděl jsem to dobře. Pak jsem si uvědomil, že to bylo kvůli velkému množství kouře vycházejícího ze zadní části mého vozu a když jsem o tom řekl inženýrům, požádali mě, abych zastavil,“ řekl Ricciardo.

„Bál jsem se, že by to mohlo být něco s pohonnou jednotkou, ale když jsme dostali vůz zpátky do garáže a kluci se na to podívali, zjistili, že to byl problém se spojkou. Byla to frustrující série závodů, ale snad na voze vyměníme některé části, zlepšíme spolehlivost a v Singapuru zaútočíme na stupně vítězů.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud