Verstappen nesouhlasí s Perezovým názorem na motory

Verstappen nesouhlasí s Perezovým názorem na motory

Pilot stáje Force India Sergio Perez ve svém nedávném vyjádření uvedl, že motor Mercedes je v současnosti lepší pouze než pohonná jednotka od Hondy. S tímto názorem však nesouhlasí Max Verstappen.

Podle sedmadvacetiletého Mexičana Pereze má Mercedes v oblasti pohonné jednotky náskok pouze před Hondou a je na stejné úrovni, jako motory Ferrari a Renault.

„Jsem si jistý, že motory Ferrari, Mercedes a Renault jsou na tom stejně. Ve výhodě jsme jen v porovnání s pohonnou jednotkou Honda,“ uvedl mexický pilot, jehož tým Force India využívá motory právě od německé značky.

S tímto odvážným tvrzením však nesouhlasí jezdec Red Bullu Max Verstappen, který v letošní sezóně pro svůj tým získal zatím jediné pódium. Devatenáctiletý Nizozemec upozorňuje především na kvalifikační mód Mercedesu, díky kterému zůstává německá značka největším favoritem v boji o pole position.

„Renault i my (Red Bull) pracujeme velmi tvrdě na zlepšení. Pořád je zde však patrný deficit. Mercedes má kvalifikační mód, který může motor velmi zesílit. V závodě tento mód nemohou tak často používat, a proto to z našeho pohledu vypadá lépe,“ uvedl Verstappen.

Max Verstappen přiznává, že Red Bull ve spojení s Renaultem tak silným kvalifikačním módem nedisponuje, díky čemuž zatím do boje o pole position nedokáže zasáhnout.

„Takto silnou motorovou mapu pro kvalifikaci ještě nemáme,“ uzavřela toto téma nizozemská hvězda.  

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud