Verstappen nerozumí selhání zavěšení v texaské kvalifikaci

Verstappen nerozumí selhání zavěšení v texaské kvalifikaci

Přejezd přes jeden z vyšších obrubník byl v kvalifikaci na Velkou cenu USA vozů formule 1 v texaském Austinu osudný pro Maxe Verstappena z Red Bullu, který si na něm zlomil zavěšení pravého zadního kola.

Už v průběhu první části kvalifikace Verstappen poškodil zavěšení agresivnějším přejezdem přes obrubník. Nizozemec i přesto dokázal svůj vůz dovézt do boxů, kde však jeho mechanici nemohli poškození opravit a Verstappen tak vyrazí z třináctého místa.

„Dotkl jsem se vnějšího obrubníku a pak selhalo zavěšení a poškodila se hnací hřídel. To je trochu zvláštní, protože předtím jsme vždy přejížděli ten obrubník, ta zatáčka se tam totiž otevírá, abyste byli rychlejší,“ popisuje Verstappen.

„Tyto obrubníky jsou tu asi tak dva roky, takže je trochu těžké to pochopit. I všichni ostatní v kvalifikaci brali tyhle obrubníky a na našem voze to selhalo. Budeme se na to muset podívat,“ dodává Nizozemec.

Ricciardo po delší době ve druhé řadě na roštu

Bezproblémovou kvalifikaci má za sebou naopak jeho týmový kolega Daniel Ricciardo, který poté, co se kvalifikoval na pátém místě, vyrazí po penalizaci Sebastiana Vettela ze čtvrté pozice ze druhé řady.

„Už je to nějaký ten pátek od našeho posledního startu ze druhé řady, takže za to poděkuji Sebovi nebo komisařům, ale získali jsme tady pozici, “ řekl Ricciardo, který z druhé řady naposledy startoval do dubnové Velké ceny Ázerbájdžánu.

„Druhá řada mě dostává do toho souboje, první zatáčka je široká a myslím, že se toho hodně stane. Jsem jen šťastný, že tam jsem. Z pohledu rychlosti na jedno kolo jsme ve vlastní lize a nejsme na čele, myslím ale, že v závodě budeme blíže. Pokud udržím svou pozici na trati, mohu se pokusit udržet některé vozy za sebou a možná tím trochu rozhodit jejich tempo,“ dodává Australan.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud