Verstappen: Neočekávám, že bychom měli mít takový náskok i v Saúdské Arábii

Verstappen: Neočekávám, že bychom měli mít takový náskok i v Saúdské Arábii

Red Bull ovládl Velkou cenu Bahrajnu s velkým náskokem. Max Verstappen si však myslí, že v Saudské Arábii jeho tým tolik dominantní nebude.

Red Bull má za sebou snový začátek sezony. Max Verstappen se Sergiem Pérezem nejprve v sobotu získali double v kvalifikaci a v nedělním závodě tento úspěch nejen zopakovali, ale navíc ujeli veškeré konkurenci o takřka 40 sekund.

Vítěz úvodního závodu letošního ročníku Verstappen je však toho názoru, že za necelé dva týdny v saúdskoarabské Džiddě to rakouský tým nebude mít tak snadné. 

„Saudská Arábie je zcela odlišná trať od této (v Bahrajnu, pozn. red.). Máte tam mnohem více rovinek, rychlých zatáček a podstatně méně degradace pneumatik,“ citoval Verstappena web Autosportu.

„Myslím, že naše degradace pneumatik byla v Bahrajnu obzvlášť dobrá. Očekávám tedy, že si v Džiddě budou všichni blíž,“ prohlásil úřadující šampion.

Silnejší Ferrari

Vůz Red Bullu v Bahrajnu vynikal především díky akceleraci z pomalých a středně rychlých zatáček. Stejně tak si monopost rakouské stáje skvěle poradil s výzvami, které bahrajnská trať klade na pneumatiky.

„V Džiddě to bude zase úplně jiné. Myslím, že Ferrari je na rovinkách docela rychlé, což je v Džiddě samozřejmě velmi přínosné. Vše ale ukáže až čas. S těmito vozy jsme jezdili vlastně jen tady v Bahrajnu, takže musíme počkat a uvidíme,“ dodal nizozemský závodník.

Doporučujeme

Články odjinud