Verstappen nečeká víc než třetí řadu

Verstappen nečeká víc než třetí řadu

Kvalifikační rychlost Red Bullu ve Spa zřejmě nebude stačit na boj o pole position. V závodě by to však mělo být o něco lepší.

Max Verstappen (2./4.)

Hlavními favority na kvalifikační vítězství jsou Ferrari a Mercedes, Red Bull by měl hrát roli třetího nejsilnějšího týmu. V delších jízdách je ale Red Bull silnější než v kvalifikačním režimu. Takže šance na nedělní úspěch nejsou nulové.

„V kvalifikaci můžeme reálně pomýšlet na páté a šesté místo. Nikdo nevíme, co se v závodě může přihodit. Rychlost na delší vzdálenosti není špatná. Jen potřebujeme získat lepší přilnavost. V posledním sektoru se zdáme být silní. Vzhledem k našemu zadnímu křídlu jsme to ale mohli čekat. Horší je druhý sektor, kde v zadní části ztrácíme dost přítlaku a klouže nám to. Musíme s tím něco udělat,“ tuší Verstappen.

Daniel Ricciardo (6./6.)

Australský pilot není s dosavadním průběhem závodního víkendu ve Spa dvakrát spokojený. Stejně jako Verstappen doufá, že se rychlost zlepší. Změna nastavení před druhým tréninkem příliš nepomohla.

„Nebyli jsme dnes dost rychlí. Musíme zlepšit naše tempo v kratších i delších jízdách. Je třeba nalézt způsob, jak toho dosáhnout. V průběhu odpoledne jsme provedli nějaké změny. Připadá mi, že to jeden problém vyřešilo, ale jiný zase vyvolalo. Musíme nalézt optimální nastavení. Takové už ale pátky bývají, snad to bude zítra lepší,“ doufá Ricciardo.

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud