Verstappen: Myslím, že se dnes pokazilo vše, co se mohlo pokazit | Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Verstappen: Myslím, že se dnes pokazilo vše, co se mohlo pokazit

Letos podruhé si tým Red Bull neodveze z velké ceny formule 1 ani bod. Alexander Albon dojel ve Velké ceně Itálie na patnáctém místě a Max Verstappen závod nedokončil.

Ani jednomu z jezdců Red Bullu se nepovedl start. Verstappen se z pátého místa propadl na sedmé, Albon po kontaktu s Pierrem Gaslym až na patnácté místo.

Albon dostal v průběhu závodu pětisekundovou penalizaci za to, že při souboji s Romainem Grosjeanem nenechal svému soupeři dostatek místa.

Výjezdu safety caru kvůli vozu Kevina Magnussena využili k zastávce oba piloti, jak Verstappen, tak Albon ale při zastávce ztratili. Verstappen i Albon byli mimo body.

Krátce po restartu závodu si Verstappen při souboji se Sergiem Pérezem poškodil vůz a o kolo později ze závodu odstoupil.

„Myslím, že se dnes pokazilo vše, co se mohlo pokazit. Měl jsem velmi špatný start, protočila se mi kola, když jsem pustil spojku a od té doby jsem byl zaseknutý ve vláčku DRS a předjíždění bylo téměř nemožné,“ řekl Verstappen.

„Po červené vlajce jsem měl při restartu problém s motorem, který jsme se snažili vyřešit, ale nevyšlo to a já musel odstoupit. Nyní musíme zapomenout na tento závod a soustředit se na příští víkend na nový okruh. Nebyl to náš víkend, jsem ale rád za Pierra (Gaslyho). AlphaTauri bylo po celý víkend velmi rychlé.“

Albon jel s poškozeným vozem

Těžký závod prožil také Albon. Kontakt s Gaslym odnesl jeho red bull poškozením, které Albona limitovalo v celém závodě.

„Tohle nebyl zábavný závod a patnácté místo nereflektuje náš skutečný balíček. Měli jsme hodně poškozené auto, po kontaktu v první zatáčce mi chyběla levá strana podlahy a s následnou časovou penalizací byl náš závod prakticky ztracený. Neměli jsme žádnou přilnavost a přišel jsem o spoustu přítlaku. Byl to dlouhý závod, kde jsme se jen dokulhali do cíle,“ řekl Albon.

Doporučujeme

Články odjinud