Verstappen musí přestat dělat tyto chyby, říká Horner

Verstappen musí přestat dělat tyto chyby, říká Horner

Max Verstappen havaroval v závěrečném volném tréninku na Velkou cenu Monaka vozů formule 1, čímž se připravil o možnost bojovat v kvalifikaci na zítřejší závod o dobrý výsledek. Podle šéfa týmu Red Bull Christiana Horner se mladý Nizozemec musí podobných chyb vyvarovat.

Verstappen do závodu na městské trati v Monte Carlu odstartuje z poslední pozice poté, co v závěrečných minutách sobotního dopoledního tréninku nezvládl průjezd šikanou u plaveckého bazénu a narazil se svým vozem do bariéry. Mechanici týmu Red Bull pak do kvalifikace nestihli vůz opravit.

„Tohle místo trestá a on byl dnes celkem dost potrestán v části víkendu, ve které nejde o nic jiného než o nastavení vozu,“ řekl Horner pro Channel 4.

„Je v autě, které má na to vyhrát tuto velkou cenu, a to jej bude bolet ještě více, protože nedostanete tolik příležitostí vyhrát Velkou cenu Monaka. Musí se z toho poučit a přestat dělat takové chyby. Ví to lépe než kdokoliv jiný. Řekl bych, že pro něj bylo docela bolestivé sledovat kvalifikaci a vidět, kde mohl být.“

Verstappen neustále odmítá kritiku na svůj agresivní jezdecký styl. Horner však doufá, že jeho dosud poslední incident z dnešního dopoledne jej donutí změnit jeho přístup.

„Doufám, že ano. Nevím, co jiného by to udělalo,“ řekl. „Jak jsem řekl, máme skvělé auto. Je neskutečně rychlým jezdcem a dnes mohl bojovat o pole position. Pro celý tým je velice frustrující, když může jet jen s jedním tak silným autem. Musím ale pochválit všechny kluky v garáži. Týmy mechaniků obou vozů dělaly co mohly, aby jej stihly vyslat do kvalifikace, ale tentokrát to bohužel nevyšlo.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud