Verstappen má za sebou i druhý den veřejně prospěšných prací

Verstappen má za sebou i druhý den veřejně prospěšných prací

Max Verstappen si odpracoval také druhý den veřejně prospěšných prací, které dostal jako trest za incident s Estebanem Oconem v loňské Velké ceně Brazílie vozů formule 1. Pilot Red Bullu se v sobotu zúčastnil Mezinárodního programu sportovních komisařů FIA v Ženevě.

Program se koná každoročně od roku 2017 a setkávají se na něm sportovní komisaři ze všech motoristických odvětví, aby si předávali své zkušenosti.

Verstappen dostal trest dvou dnů veřejně prospěšných prací za to, že vloni na Interlagosu po závodě strčil do Ocona. Francouz s Verstappenem kolidoval v průběhu závodu, když se snažil dostat do stejného kola jako vedoucí Nizozemec, ovšem došlo ke kolizi, při které Verstappen přišel o první místo.

První den trestu Verstappen absolvoval při závodě formule E v Marrákeši, kde sledoval sportovní komisaře při práci.

V Ženevě se Verstappen zúčastnil několika interaktivních případových studií, které zahrnovaly posouzení incidentu, následnou debatu s ostatními komisaři a rozhodování o vhodném trestu. Verstappenovými kolegy byli například trojnásobný mistr světa WTCC Andy Priaulx, šéf týmu M-Sport Richard Millener a šéf BMW Jens Marquardt.

„Děláme svou práci na trati, kde se snažíme ze závodu vytěžit maximum, a je zřejmé, že komisaři dělají svou práci, aby co nejlépe dosáhli spravedlivého rozhodnutí,“ řekl Verstappen.

„Byla to pro mě dobrá lekce a hodně jsem se toho naučil během obou dnů, jak v Marrákeši, kde jsem si to velmi užil a pochopil jsem, jak komisaři pracují, tak tady. Myslím, že je dobré být součástí této akce,“ dodal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud