Verstappen letos podruhé na stupních vítězů, Ricciardo měl problémy s motorem

Verstappen letos podruhé na stupních vítězů, Ricciardo měl problémy s motorem

Red Bull zásluhou třetího Maxe Verstappena dosáhl ve Velké ceně Kanady na další umístění na stupních vítězů ve formuli 1. Daniel Ricciardo obsadil čtvrté místo.

Verstappen do Kanady přijel po sérii závodů, ve kterých se dopustil chyb. Na okruhu v Montrealu ale ukázal rychlost v trénincích, když byl ve všech třech nejrychlejším jezdcem. V kvalifikaci obsadil třetí pozici, na které následně dojel také v závodě. K třetímu místu ze Španělska tak přidal třetí místo i v Kanadě.

„Máme skvělý vůz. Jen čekáme na kompletní balíček, abychom byli schopni v každém víkendu bojovat o vítězství,“ řekl Verstappen.

„V Monaku jsem nechtěl měnit vůz, protože jsme měli nejlepší auto a nejlepší balíček. Dnes mi vůz trochu klouzal a my se museli starat o pneumatiky. Některé závody jsou zajímavější než jiné, to se stává. Když se ohlédnu, tak start mohl být lepší, ale nechtěl jsem Valtteriho vytlačit mimo trať.“

Verstappen se těší, že bude v nadcházejících závodech moci využít dalšího vylepšení pohonné jednotky Renault ve svém red bullu. Kámen úrazu přitom vidí zejména v nízké maximální rychlosti.

„Paul Ricard je nový okruh, takže se můžeme dočkat nějakých překvapení, ale stále je to okruh na výkon s několika rovinkami. Náš vůz je velmi rychlý, ale rovinky jsou trochu dlouhé, což je stále naše nevýhoda. V Rakousku je to v pořádku, i to má dlouhé rovinky, ale je tam i pár zatáček.“

Ricciardo měl problémy s motorem

Daniel Ricciardo měl v Kanadě problémy s novým motorem, který Renault přivezl.

„Tento víkend jsme měli vylepšení a můj vůz se více potýkal s ovladatelností a kalibrací. Řekněme, že to mohlo být lepší. Měl jsem jen problémy udržet pneumatiky pod kontrolou z pohledu ovladatelnosti. Řekl bych, že to vysvětluje i tu nekonzistentnost. I Max ale po celý víkend jezdil velice dobře,“ řekl Ricciardo.

„S průběhem víkendu jsem spokojen. Získali jsme dobré body, myslím, že jsme vydělali dva body v šampionátu, protože jsme porazili Lewise. Uvidíme, co se stane.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene 

Doporučujeme

Články odjinud