Verstappen je „velmi spokojen“ se závodní rychlostí red bullu | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Verstappen je „velmi spokojen“ se závodní rychlostí red bullu

Max Verstappen věří, že díky dobrému závodnímu nastavení svého vozu může ve Velké ceně Itálie formule 1 pomýšlet na vítězství.

Vedoucí muž průběžného pořadí v kvalifikaci nestačil na Charlese Leclerca a se ztrátou 145 tisícin sekundy obsadil druhé místo.

Za nasazení nových komponent pohonné jednotky ale dostal penalizaci pěti míst a na roštu tak klesne na sedmou pozici.

„Kolo bylo celkem slušné. Jen v prvním sektoru jsme byli trochu pomalejší, možná nám trochu chyběla rychlost a v první šikaně jsem neměl správnou přilnavost. Zbytek kola byl ale celkově dobrý,“ řekl Verstappen.

Pilot Red Bullu pro závod na rychlé Monze zvolil vyšší přítlak než soupeři. Podle svých slov očekává, že se mu to v závodě vyplatí.

„Zvolili jsme vyšší přítlak ve srovnání s některými dalšími vozy. Bylo to ale dobré a kvalifikace a závod jsou na této trati něco jiného.

„Moje závodní simulace vypadaly opravdu dobře, jsem s rychlostí velmi spokojen a opravdu se těším na zítřejší závod. Větší křídla by měly zlepšit také opotřebování pneumatik, snad se to zítra projeví,“ dodal.

Pro úspěch na Monze je nicméně klíčové přežít první kolo a těsné souboje v úzkých šikanách. „Z toho, co jsem viděl v dlouhých jízdách, to pro nás vypadá dobře. Musím jen mít čisté první kolo a rychle se zbavit vozů kolem sebe. Pak tady máme dobrou šanci.“

Pérez z třináctého místa

Jedním z penalizovaných jezdců byl také druhý pilot Red Bullu Sergio Pérez, který dostal trest odsunu o 10 pozic. Mexičan vyrazí z 13. místa.

„Díky závodní rychlosti můžeme stáhnout ztrátu, těším se na to. Nebylo to skvělé kolo, ale necítil jsem se ani špatně,“ řekl Pérez.

„Věděli jsme, že ferrari tu budou velmi rychlé, takže jejich výsledek není překvapující. Myslím, že i v závodě budou silní. Nám teď chybí trochu rychlost, takže před závodem se musíme podívat na pár věcí.

„DRS rovinky tu mohou být velmi bolestivé, můžete se zaseknout na pár kol, což může zásadně ovlivnit váš závod. Bude těžké předjíždět, musíte mít dobrou strategii a využít vaší rychlosti, to bude důležité v postupu pořadím.“

Doporučujeme

Články odjinud