Verstappen je nerad srovnáván s legendami

Verstappen je nerad srovnáván s legendami

Max Verstappen se podle svých slov snaží nevnímat komentáře, které jeho jízdu na vodě ve Velké ceně Brazílie srovnávají s legendami formule 1 jako Ayrtonem Sennou a Michaelem Schumacherem.

Šéf Red Bullu, za který Verstappen závodí, Christian Horner přirovnal jeho výkon k jednomu z nejlepších v mokrých podmínkách.

Verstappena taková chvála sice těší, sám však přiznává, že chce zůstat nohama na zemi.

„Je velmi hezké, že lidé říkají takové věci, pro mě je ale nejdůležitější se stále jen zaměřovat na svou práci a zůstat vůči všem těmto komentářům neutrální,“ řekl Verstappen.

„Vždy se snažím zlepšovat a být vysoko. V autě je důležité zůstat oběma nohama na zemi, nejen se o to pokusit, ale udělat to.“

Verstappen také přiznal, že v době, kdy vyrůstal, neměl ve formuli 1 žádného hrdinu. Obdivoval ovšem kariéru svého otce Jose Verstappena.

„Měl jsem velký respekt ke svému otci a tomu, co udělal sám a na konec i pro mě, kromě toho ale nikoho.“

Soustřeď se jen na sebe, vzkazuje Verstappen Strollovi

Od příští sezóny už Max Verstappen nebude nejmladším pilotem ve startovním poli formule 1, když jej o tento status připraví 18letý Kanaďan Lance Stroll, kterého angažoval tým Williams.

Nizozemec, který je o rok starší, přitom Strollovi radí, aby se snažil odvádět maximum, ale zároveň aby jej nestrhla mediální pozornost, která na něj bude upřena.

„Nejdůležitější je soustředit se jen na sebe a být uvolněný,“ dodal Verstappen. „Prostě skoč do auta, začni se učit a snaž se to pochopit.“

„Není to něco, při čem byste si měli říct 'měl bys hned jet co nejrychleji dokážeš.' Musíte se k tomu propracovat. Je potřeba se v autě cítit uvolněně.“

„Bude kolem něj velká mediální pozornost, nejdůležitější ale je soustředit se jen na sebe, být neutrální a pokusit se nebýt z toho všeho příliš nervózní.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud