Verstappen i přes druhé místo hodnotí víkend pozitivně

Verstappen i přes druhé místo hodnotí víkend pozitivně

V sobotu Max Verstappen získal svou první pole position ve formuli 1. V osmé vítězství v kariéře jej ale ve Velké ceně Maďarska přetavit nedokázal, když Lewis Hamilton a Mercedes dnes porazili své soupeře lepší strategií.

Verstappen měl dobrý start a držel se na čele. V závěru závodu ale neměl šanci proti útoku Hamiltona, který byl 21 kol před koncem závodu u mechaniků pro nové pneumatiky.

„Na tvrdé sadě jsem zkoušel vše, co šlo. Mohli jste jasně vidět, že pro mě bylo těžké zůstat vpředu. Vždy musíte být realističtí. Mercedes byl rychlejší, Lewis tlačil tvrdě. Pro mě to ale byl pozitivní víkend. Pole position a druhé místo v závodě,“ řekl Verstappen.

„Chyběla nám trochu přilnavost. My zkusili jednu zastávku a oni samozřejmě měli možnost jet na dvě. Dnes to (pro Mercedes) vyšlo dobře. Když jste druzí, můžete trochu více riskovat s dvěma zastávkami, protože nejhůře zůstanete druzí, v tom lepším případě se dostanete přede mě. Gratuluji Lewisovi.“

Gasly za Verstappenem zaostal o celé kolo

Pierre Gasly v cíli Velké ceny Maďarska ztratil celé jedno kolo na svého týmového kolegu.

„Víkend začal celkem dobře. Od třetího tréninku jsem ale ztratil spoustu rychlosti a celkově jsem se více potýkal s přilnavostí,“ řekl v cíli šestý Gasly.

„Kvalifikace byla obtížná. Neměli jsme rychlost na to bojovat na čele. A dnešek byl stejný. Musíme přijít na to, proč jsme ztratili tolik rychlosti, tolik se trápili a ve Spa se musíme vrátit silnější.“

Gasly sice do závodu startoval ze šesté pozice, záhy se však propadl o tři místa, když se před něj dostali jezdci startující na měkčí směsi pneumatik.

„Trochu se mi protočila kola a na středních pneumatikách jsem pak byl v první zatáčce trochu sevřený. Ve druhé zatáčce to bylo celkem těsné s Kimim (Räikkönenem). Na startu jsem dost ztratil, což závodu nepomohlo.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud