Verstappen doufá, že ho vylepšený vůz posune blíž k Ferrari

Verstappen doufá, že ho vylepšený vůz posune blíž k Ferrari

Red Bull na suchu za Ferrari zaostává, ale úprava nastavení by Nizozemce mohla zařadit mezi kandidáty na vítězství.

Max Verstappen (1./4.)

Ráno na mokru mladý Nizozemec úřadoval a připsal si nejrychlejší čas. Odpoledne, kdy trať oschla, už to bylo trochu horší. Verstappen si přesto myslí, že po menších úpravách může být v kvalifikaci velmi konkurenceschopný a bojovat o čelní příčky, byť přiznává, že na suchu je Ferrari stěží polapitelné.

„Snažil jsem se na voze vyzkoušet různé věci a ne všechny zrovna na superměkkých pneu vyšly. Zajel jsem do boxů a nechal vůz poštelovat. Obvykle nemůžete čekat, že se na použitých gumách zlepšíte, ale můj čas byl překvapivě o čtyři desetiny lepší.

Na suchu by to samozřejmě mohlo být lepší, ale bylo nám od začátku jasné, že to tu nebude jako v Singapuru, kde jsme byli nejrychlejší. Musíme na sobě zapracovat, abychom vůz vylepšili, ale celkově to nebylo tak hrozné.

Musíme jen zajistit, abychom přes noc na vůz nasadili potřebné změny, pak se můžeme po rychlostní stránce Ferrari přiblížit. Je ale pravda, že je velmi rychlé,“ přiznává Verstappen.

Daniel Ricciardo (2./3.)

Australský závodník neskrýval své překvapení z rychlosti Ferrari. Zároveň to vypadá, že i Red Bull by mohl mít slušné šance.

„Abych řekl pravdu, Ferrari vypadá silnější, než jsem čekal. Myslel jsem si, že tempo bude udávat Mercedes a my budeme kousíček za Ferrari. Mercedes ale měl dnes několik potíží. Viděl jsem pár záběrů z Lewisova vozu a vypadalo to, že se s ním docela pere. Možná ale měl natankováno kolem 80 kg paliva.

Stále se musíme zlepšit, ale nevypadá to s námi zle. Bylo fajn, že jsme si mohli vyzkoušet jízdu na mokru i na suchu. Oběma nám to ráno na mokré trati šlo. Přechodné pneumatiky nám seděly. Odpoledne už jsme ve srovnání s Ferrari tak silně nevypadali.

V jízdách na kratší vzdálenosti musíme zlepšit přilnavost na předních pneumatikách. Naopak v delších stintech se musíme zaměřit na zadní grip. Zkrátka a dobře, potřebujeme najít správný kompromis v nastavení,“ ví Ricciardo.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud