Verstappen dobrou strategií porazil Leclerca

Verstappen dobrou strategií porazil Leclerca

Max Verstappen dojel ve Velké ceně Číny na čtvrté pozici, když lépe zvládnutou strategií porazil Charlese Leclerca z Ferrari. Druhý jezdec Red Bullu Pierre Gasly získal k šestému místu v cíli ještě bonusový bod za nejrychlejší kolo.

Aby se Red Bull pokusil dostat Verstappena do boje o stupně vítězů, povolal svého jezdce v 18. kole do boxů a na jeho vůz nazul tvrdou sadu pneumatik. Poté, co přezul také Sebastian Vettel, Verstappen na svého soupeře zaútočil ve 14. zatáčce, jenže probrzdil a Vettel se vrátil na třetí místo.

Verstappen se nicméně posunul před Leclerca na čtvrté místo poté, co Monačan zajel po dlouhém úvodním stintu do boxů. Podle Verstappena vytěžil Red Bull ze své strategie maximum.

„Nebyl to jednoduchý závod, ale jako tým jsme dnes odvedli skutečně dobrou práci. Plánovali jsme se dobrou strategií dostat před Ferrari a zůstat vpředu, takže jsme rozhodně dosáhli maximálního výsledku, když jsme dojeli čtvrtí před Charlesem,“ pochvaluje si Verstappen.

„Měl jsem dobrý souboj se Sebem, když vyjel z boxů na studených pneumatikách, což byla zábava. Byla tam moje jediná šance a já to zkusil, mohli jste ale vidět, že jsme pak neměli rychlost, abych s ním bojoval až do cíle. Tlačil jsem opravdu tvrdě a s výsledkem týmu můžeme být spokojeni. Stále potřebujeme trochu více rychlosti, abychom bojovali s Mercedesem a Ferrari, jsme ale v dobré pozici a v každém závodě sbíráme slušné body.“

Gasly zajel nejrychlejší kolo

Pierre Gasly navázal na závod z Bahrajnu, kde získal první letošní body, když v Číně dojel za Leclercem šestý. Tři kola před cílem závodu, když měl velký náskok na sedmého Daniela Ricciarda, zajel Gasly pro novou sadu pneumatik, aby se pokusil zajet nejrychlejší kolo závodu. To se mu také podařilo a získal díky tomu jeden bonusový bod.

„Jsem rád, že jsem dnes dosáhl svého prvního nejrychlejšího kola ve F1. Viděli jsme, že jsme za sebou v posledních kolech měli celkem velkou mezeru, takže jsme se rozhodli do toho jít a absolvovali jsme zastávku navíc, což vyšlo,“ řekl Gasly.

„Během závodu jsem se snažil udržet si rytmus, starat se o pneumatiky a zlepšit svůj pocit z vozu. Pomalu nabírám více sebevědomí. Myslím, že každý víkend děláme jeden krok, ale já bych chtěl dělat tři. Jsme spokojeni, že jsme dojeli na bodech a získali ten bod navíc za nejrychlejší kolo. Dnes večer jedu do naší továrny a zítřejší a další den strávím na simulátoru,“ dodal Francouz.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud