Verstappen: Dnes to šlo lépe, než jsem očekával

Verstappen: Dnes to šlo lépe, než jsem očekával

Max Verstappen z Red Bullu předvedl další velkou stíhací jízdu a po startu z 18. pozice dojel ve Velké ceně USA v texaském Austinu na druhém místě. Jeho týmový kolega Daniel Ricciardo cíl závodu po technickém problému neviděl.

V první části sobotní kvalifikace si Verstappen poškodil zavěšení pravého zadního kola a dalších bojů se proto již neúčastnil. Red Bull navíc v jeho voze vyměnil převodovku a Nizozemec tak do závodu startoval až z osmnácté pozice.

Verstappen však velmi rychle postupoval po startu pořadím vzhůru, a i díky úvodním kolizím byl brzy již mezi nejlepšími jezdci. V závěru závodu pak dokonce bojoval o vítězství i s Kimim Räikkönenem a třetím Lewisem Hamiltonem.

„S klidem mohu říct, že dnes to šlo lépe, než jsem očekával. V prvním kole jsem se dokázal vyhnout problémům při postupu vpřed, můj vůz měl opravdu dobrou rychlost. To bylo klíčové, jelikož jsem se díky tomu dostal do svého rytmu a dojížděl vozy před sebou. Nemyslím, že měkká sada byla tou nejlepší, po zastávce jsem se cítil lépe na superměkké. Undercut na Valtteriho (Bottase) byl ideální a zřejmě klíčové při zisku stupňů vítězů,“ řekl Verstappen.

„Posledních deset kol bylo velmi vzrušujících, obzvlášť když jsem byl jediný vůz bojující na čele na měkčí sadě pneumatik. Snažil jsem se přiblížit Kimimu, ale zároveň jsem sledoval v zrcátkách Lewise, bylo to těsné, ale dokázali jsme udržet druhé místo,“ dodal Verstappen a popsal také závěrečný souboj s Lewisem Hamiltonem.

„Oba jsme si nechali dostatek místa a on naštěstí vyjel trochu mimo do špinavé části tratě. Myslím, že já ke konci začal ztrácet trakci, takže jsem neútočil na Kimiho.“

Ricciardovi selhala technika

Už po osmi kolech skončil závod pro druhého pilota Red Bullu Daniela Ricciarda, který musel svůj vůz kvůli technickému problému odstavit vedle trati.

„Je neuvěřitelně frustrující odstoupit tak brzy ze závodu. Zdá se, že teď nemám vůbec štěstí. Všechno jednoduše vyplo a vypadalo to velmi podobně jako problém, který jsem měl v Bahrajnu na začátku roku. Nemohl jsem ani komunikovat s nikým přes vysílačku, takže to vypadá na selhání baterie,“ popsal Ricciardo.

„Teď, když vidím, jak se závod vyvíjel, je ještě těžší to přijmout, jelikož to mohlo být docela zajímavé a pro Maxe to bylo skvělé odpoledne. Upřímně, nemám k tomu co víc říct. Častokrát jsem letos neměl věci pod kontrolou, ale já se jen mohu stále snažit. Největší škoda je, že mi s Red Bullem zbývá už jen pár závodů a chci mít více lepších výsledků, než jsme měli. Chci ještě alespoň jednou s týmem oslavovat a být na stupních vítězů, abych si užil ten pocit,“ doufá Australan.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud