Verstappen: Díky motoru Ferrari můžeme získat sekundu

Verstappen: Díky motoru Ferrari můžeme získat sekundu

Max Verstappen očekává, že Toro Rosso získá v nadcházející sezóně jen díky přechodu z pohonných jednotek Renault na Ferrari sekundu na kolo.

Motor francouzské značky byl v loňské sezóně kritizován za svou nekonkurenceschopnost a vysokou poruchovost. Pro letošní rok se však Toro Rosso dohodlo na dodávce rok starých pohonných jednotek s Ferrari.

„Vypadá to dobře,“ řekl Verstappen na svých stránkách. „Samozřejmě je vždy vaším cílem zlepšit vůz, první náznaky ale vypadají slibně. Už STR10 bylo velmi dobré v rychlých zatáčkách, takže se těším na to, co přinese letošní vůz.“

„Největším krokem vpřed je pravděpodobně motor Ferrari. Hodně si od toho slibuji.“

„Očekávám, že jen díky výkonnosti motoru získáme v každém kole alespoň sekundu, což je hodně. Myslím tedy, že můžeme udělat větší krok vpřed než naši soupeři.“

Toro Rosso mělo ve svých vozech motory Ferrari v éře osmiválců mezi lety 2007 až 2013. Nejlepšího výsledku v konečném hodnocení Poháru konstruktérů přitom dosáhlo v sezóně 2008, kdy skončilo na šesté pozici. V roce 2014 s pohonnými jednotkami Renault obsadilo celkově sedmé místo.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud