Verstappen: Den se sportovními komisaři byl konstruktivní

Verstappen: Den se sportovními komisaři byl konstruktivní

Max Verstappen označil svůj první den veřejně prospěšných prací při závodě formule E v Marrákeši za "konstruktivní".

Pilot Red Bullu ve formuli 1 strávil sobotu přihlížením na práci sportovních komisařů při druhém podniku letošní sezóny formule E, který se konal na městské trati Moulaye El Hassana. Po kolizi týmových kolegů z BMW se z vítězství radoval Jerome d'Ambrosio z týmu Mahindra Racing.

Verstappen dostal od FIA trest dvou dnů veřejně prospěšných prací za strkání do Estebana Ocona po loňské Velké ceně Brazílie. Tehdejší pilot týmu Force India s Verstappenem kolidoval a připravil jej o vedení, ačkoliv byl v závodě sám o kolo zpět.

„Je zajímavé to sledovat z opačné strany, běžně nestrávíte se sportovními komisaři celý den!“ říká Verstappen v prohlášení Mezinárodní automobilové federace.

„Každý dělá během (závodního) víkendu svou práci a je skutečně dobré vidět, co obnáší učinit tato důležitá rozhodnutí. Občas rozhodnutí nemusí být pro určitou osobu příjemné, ale musí být učiněno a vy se musíte řídit pravidly. Myslím, že je dobré zažít odlišné věci v závodění než jen sedět v autě. Být tady a dělat tuto práci pro mě bylo konstruktivní,“ dodává vítěz pěti velkých cen F1.

Verstappen viděl závody formule E poprvé na vlastní oči. Šampionát elektrických formulí se mu líbí.

„Samozřejmě jsem formuli E trochu sledoval v televizi, ale nikdy jsem nebyl v paddocku, den jsem si opravdu užil,“ říká. „Byl to skutečně vzrušující závod. Je jasné, že šampionát roste a je tu spousta automobilek, myslím, že je to cool série.“

Zatím není jasné, jak a kdy si Verstappen "odpracuje" druhý den svého trestu veřejně prospěšných prací.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud