Verstappen cítil větší tlak na Zandvoortu než v Abú Dhabí | Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Verstappen cítil větší tlak na Zandvoortu než v Abú Dhabí

Max Verstappen řekl, že se cítil být pod větším tlakem před domácími diváky ve Velké ceně Nizozemska než při posledním závodě loňské sezóny formule 1 v Abú Dhabí, kde se mezi ním a Lewisem Hamiltonem rozhodovalo o titulu mistra světa.

Celý loňský ročník F1 se nesl ve znamení souboje Verstappena s Hamiltonem o titul mistra světa. Red Bull postavil monopost, který dokázal konkurovat v posledních letech dominantnímu Mercedesu.

Vloni se do kalendáře F1 vrátil nizozemský Zandvoort, kde se naposledy velká cena jela v roce 1985. Na rekonstruovaném okruhu se Verstappen těšil obrovské podpoře domácích fanoušků a prožil víkend snů.

Vyhrál sobotní kvalifikaci a stylem start-cíl také samotný závod, kde o 20 sekund porazil Hamiltona z Mercedesu.

O titulu mistra světa ale musel rozhodnout až poslední závod sezóny v Abú Dhabí, do kterého Verstappen s Hamiltonem nastupovali se shodným počtem bodů. V samotném závěru vyjel na trať safety car, Verstappen toho využil k zastávce v boxech, zatímco vedoucí Hamilton zůstal na trati.

Závod byl po kontroverzním rozhodnutí ředitele závodu restartován pro poslední kolo, ve kterém měl Verstappen na novějších pneumatikách výhodu, bez větších problémů předjel Hamiltona, získal vítězství a svůj první titul mistra světa.

„Cítil jsem tam (na Zandvoortu) tlak, větší než ve Velké ceně Abú Dhabí. Všichni, včetně fanoušků, ode mě čekali, že tam vyhraju,“ řekl Verstappen pro CarNext.com.

„Chtěl jsem jen, aby byl celý víkend perfektní a nemohlo to dopadnout lépe. Opravdu se snažili (Mercedes) udělat všechno, aby mi v tom zabránili, ale nakonec jsem vyhrál a když jsem projel cílem, ulevilo se mi.“

Doporučujeme

Články odjinud