Verstappen by podle Todta v rámci svého trestu mohl dělat sportovního komisaře

Verstappen by podle Todta v rámci svého trestu mohl dělat sportovního komisaře

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Jean Todt navrhuje, že by si Max Verstappen mohl svůj trest veřejně prospěšných prací odčinit jako jednorázový sportovní komisař v jiné závodní sérii v rámci motorsportu, aby viděl celou situaci také z druhé strany.

Pilot Red Bullu dostal trest dvou dnů veřejně prospěšných prací pod dohledem FIA za to, že po dojezdu Velké ceny Brazílie vozů formule 1, ve které jej vzájemnou kolizí připravil o kolo zpět jedoucí Esteban Ocon o první místo, si Verstappen chtěl celou záležitost s Francouzem vyříkat a několikrát do něj strčil.

Zatím však není jasné, jakou podobu trest veřejně prospěšných prací bude mít. V rozhovoru pro Sky F1 Todt promluvil o tom, co by Verstappen mohl dělat.

„Když máte tyto výstřelky, máte za ně také odpovědnost. To znamená, že bez ohledu na vaše emoce musíte být schopni je ovládat. A respektovat vaše příznivce a vaše slova. Pokud ne, má to důsledky. Říkal ale, že ty důsledky jsou nakonec celkem malé,“ řekl Todt.

„Co to bude? Abych pravdu řekl, zatím o ničem nebylo rozhodnuto. Určitě to ale musí být něco, co podpoří svět formule 1, co podpoří závodní svět. Možná podílet se blíže na práci s komisaři nebo vedením během tréninků nebo v rámci nějaké vzdělávací skupiny. Máme různé věci, které se budou příští rok konat,“ přibližuje prezident FIA.

„Možná bude součástí skupiny sportovních komisařů v jiném odvětví motorsportu, aby se dostal na druhou stranu a pochopil, že to není vždy jednoduché. Jsem si jistý, že najdeme něco konstruktivního,“ věří Todt.

Samotný Verstappen po posledním závodě sezóny v Abú Dhabí řekl, že nepřijme nic, při čem bude „vypadat jako idiot“.

„Určitě nebudu vypadat hloupě. Myslím, že už tak jsem tím poznamenán, takže najdeme něco vhodného, protože nebudu vypadat jako idiot. S týmem a FIA si promluvíme o tom, co budeme dělat. A je jedno, jestli s tím (trestem) souhlasím, ne? Co s tím můžete dělat? Zdá se mi to trochu drsné, ale ano, najdeme řešení,“ řekl Verstappen.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud