Verstappen bude trpělivější, očekává Helmut Marko

Verstappen bude trpělivější, očekává Helmut Marko

Tým Red Bull věří, že Max Verstappen bude v roce 2019 mnohem vyzrálejším pilotem, který bude dodržovat sebekázeň a vyvaruje se chyb a jiných incidentů.

Max Verstappen se v úvodu sezóny 2018 zapletl do několika incidentů a zejména po grand prix v Ázerbájdžánu byl kritizován po kolizi s týmovým kolegou Danielem Ricciardem.

V dalším průběhu sezóny však své výkony ustálil a v posledních devíti závodech roku obsadil sedm pódiových umístění včetně vítězství v Mexiku. Velmi blízko triumfu byl Verstappen i v Sao Paulu, tam však po kolizi s okolo zpět jedoucím Estebanem Oconem skončil druhý.

Rozzlobený nizozemský pilot si potom s Francouzem celou situaci „fyzicky vysvětloval“, za což dostal od FIA trest veřejně prospěšných prací. Ten si Verstappen odbyl během závodů formule E, když pomáhal traťovým komisařům.

Konzultant stáje Red Bull pro záležitosti motorsportu Helmut Marko věří, že Max Verstappen vyspěl a v nadcházející sezóně bude trpělivější.

„Velmi pozitivní krok udělal již před testy, byl velmi nadšený a na testování se koncentroval,“ řekl o svém svěřenci Helmut Marko, bývalý pilot formule 1 a vítěz 24 hodin Le Mans z roku 1971, pro web racefans.net.

„Měli jsme spolu nějaké rozhovory a jsem si jistý, že nám ukáže, jak umí být trpělivý. Nyní také chápe, že pokud nemůže vyhrát, tak alespoň může přivést hodně bodů. Jinak totiž nikdy nevyhraje šampionát. A vyspěl. Je stále velmi mladý, ale zároveň také mnohem vyspělejší,“ pochválil Marko Maxe Verstappena.

„Je šťastný z toho, jak se řídí auto s novým motorem. To minulý rok jsme v rádiu často slýchávali jeho nespokojenost. Díky těmto věcem bude celý tým v nové sezóně sebevědomější,“ věří Marko.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud