Verstappen a Norris si na simulátoru zazávodí v Bathurstu

Verstappen a Norris si na simulátoru zazávodí v Bathurstu

O minulém víkendu Austrálií hýbal tamní největší vytrvalostní závod sportovních vozů, kterým je dvanáctihodinovka v Bathurstu na trati Mount Panorama. Z vítězství ve slavném závodě se radovali Dirk Wener, Dennis Olsen a Matt Campbell s vozem Porsche 911 GT3 R. Jeho virtuální variantu si nyní vyzkoušejí i dva piloti formule 1.

Virtuální dvanáctihodinovky v Bathurstu se o tomto víkendu na platformě iRacing zúčastní také Max Verstappen a Lando Norris.

Mladí piloti formule 1 vytvoří posádku týmu Redline spolu s týmovým šéfem Atzem Kerkhofem a nizozemským pilotem Nickym Catsburgem. Tato čtyřčlenná posádka bude na virtuální platformě pilotovat vůz BMW Z4 GT3.

Přínosnou posilou pro tým Redline bude určitě Catsburg, který o minulém víkendu v Bathurstu závodil s vozem BMW M6 GT3 týmu Walkenhorst Motorsport. Tým se ovšem kvůli závadě na olejové pumpě do cíle nedostal.

„Všichni máme rádi závodění na simulátorech. Je to mimo sezónu a během této zimy jsme na simulátorech strávili spoustu času,“ řekl třicetiletý Catsburg pro motorsport.com.

„Atze Kerkhof se pohybuje v epicentru toho všeho. Spolu s týmem jsme přes zimu hodně trénovali a dospěli jsme až sem.“

„Budeme sdílet BMW Z4 GT3 přesně tak, jako by tomu bylo v realitě. Takže Max (Verstappen, pozn. red.) virtuálně vyskočí z auta a já nasednu místo něj, odjedu pár stintů a celý proces se bude zase opakovat.“

„Velmi se na to těším, a to také proto, že moje účinkování v reálném Bathurstu kvůli závadě na olejové pumpě trvalo pouze hodinu,“ připomněl Nick Catsburg potíže, které sužovaly „jeho“ Walkenhorst Motorsport během minulého víkendu.

Redline nasadí do virtuální dvanáctihodinovky v Bathurstu celkem dva vozy. V posádce toho druhého se mimo jiné objeví i eso australských Supercars Shane van Gisbergen.

Foto: Getty Images / Laszlo Balogh

Doporučujeme

Články odjinud