Vergneho poslalo mimo trať v Monze prasklé zavěšení

Vergneho poslalo mimo trať v Monze prasklé zavěšení

Toro Rosso odhalilo příčiny zvláštní nehody, kterou měl Jean-Eric Vergne v Grand Prix Itálie. Francouz na vině nebyl.

Vergne v italském závodě nedobrzdil do první zatáčky, dostal smyk, odrazil se od retardéru a vznesl do vzduchu. Náraz byl poměrně tvrdý.

"Byl to zvláštní pocit," popisoval. "Pořádně nevíte, co se v tu chvíli děje, a problém je, že v tu chvíli nemůžete nic dělat. Jste bezmocní a musíte jen čekat, až se auto přestane hýbat, abyste si mohli vydechnout."

"V tu chvíli jsem skutečně vzlétl do vzduchu, což ve formuli 1 není moc obvyklé. A bolí to! Ať už jde o vzlet nebo přistání, dostanete velkou ránu. Ale všechno je v pořádku a za dva týdny v Singapuru na to už nebudu myslet."

Následky nehody ale Francouz stále cítí. Důležité pro něj je, že se nejednalo o jezdeckou chybu.

"Trochu mě bolí záda. Ale naštěstí jsem si nic nezlomil, ani jsem si s ničím nehnul. Je to jen svalová bolest a za pár dní bude pryč. Budu potřebovat trochu času a jen odpočinek mi umožní nabýt zpět sto procent mých fyzických sil."

"Dnes Toro Rosso a já známe příčinu toho výjezdu mimo trať. Prasklo mi zadní zavěšení, a to způsobilo tu náhlou ztrátu kontroly nad vozem při brzdění. Pak už jsem byl jen pasažérem ve svém autě."

Doporučujeme

Články odjinud