Vergne: Zbavit se Alguersuariho a Buemiho bylo správné

Vergne: Zbavit se Alguersuariho a Buemiho bylo správné

Jean-Eric Vergne podpořil rozhodnutí Red Bullu zcela vyměnit jezdecké složení týmu Toro Rosso, díky kterému přišel k závodní sedačce.

Vergne ve formuli 1 neodjel ještě ani jeden závod a už se prezentoval dvěma diskutabilními prohlášeními. Když dokončil test v Abú Zabí s Red Bullem, prohlásil, že by vedle Vettela nebyl horší než Mark Webber. Jeho manažer pak sice vypustil zprávu, že takhle přesně to jeho jezdec neřekl, ale oficiálně k žádné korekci nedošlo.

Nyní si Vergne troufl zhodnotit své předchůdce u Toro Rosso. Sice pozitivně, ale pokračovat by je také nenechal. Francouzský magazín Auto Hebdo se ho zeptal, zda ho jeho nominace do závodní sedačky překvapila. "Ano, ale věřil jsem tomu," odpověděl. "Politikou Red Bull je rozvoj mladých jezdců. Myslím, že Sébastien a Jaime odvedli super práci, ale do této politiky už nezapadali."

"Na základě toho jsem někde uvnitř doufal, že se tam dostanu... I když je Helmut Marko na piloty tvrdý, vždy jsem si říkal, že kdybych byl na jeho místě, choval bych se úplně stejně. Vždy jsem věděl, že jestli nebudu dobrý, nebudu moci pokračovat..."

Vergne bude příští rok závodit pro Toro Rosso spolu s Danielem Ricciardem. Red Bull otevřeně přiznal, že se délka jejich angažmá bude řídit výsledky.

Doporučujeme

Články odjinud