Vergne zapůsobil na Marka, ale na postup do Red Bullu to zatím nestačí

Vergne zapůsobil na Marka, ale na postup do Red Bullu to zatím nestačí

Jean-Eric Vergne si svými výkony v posledních závodech získal pozornost vedení Red Bullu, ale pokud se chce stát týmovým kolegou Sebastiana Vettela, musí takhle dál pokračovat.

Francouzský závodník upoutal pozornost už v Monaku svým osmým místem v cíli, v Kanadě pak dosáhl na dosavadní maximum kariéry, když šachovnicovou vlajku viděl jako šestý.

"Neodjel jen dobrý závod, byl rychlý celý víkend a z auta dostal maximum," chválil poradce Red Bullu Helmut Marko v rozhovoru pro RMC. "V kvalifikaci za deště neudělal žádnou chybu a v závodě jsem ho viděl bojovat s talentovanými jezdci. Nakonec skončil šestý, což předčilo naše očekávání."

Co se týče Vergnovy budoucnosti, nechává ji Marko otevřenou. "Je to jeho druhý rok ve formuli 1 a na druhý rok je to opravdu působivé. Ale my hledáme jezdce, kteří dokáží vyhrávat Grand Prix. Zatím je na dobré cestě."

Sám Vergne ví, že co se týče postupu do Red Bullu Racing, vyhráno zatím nemá. "S Torem Rossem musím odjet ještě hodně závodů a cesta je ještě dlouhá. Nenecháme se unést, je to šesté místo, to je dobré, je to můj nejlepší výsledek, ale v Silverstonu začneme znovu od začátku a pokusíme se o ještě lepší výsledek. Důvěru získáváte s výsledky a já ji pomalu získávám, to je dobře."

Doporučujeme

Články odjinud