Vergne: Už nejsem sobcem z formule 1

Vergne: Už nejsem sobcem z formule 1

Ex – pilot stáje Toro Rosso a letošní debutant v Le Mans Jean-Eric Vergne se ve vytrvalostních závodech podle svých slov změnil. Už prý není sobcem, kterým býval ve formuli 1.

Sedmadvacetiletý Vergne od této sezóny působí v šampionátu FIA WEC. Závodění s prototypem Oreca týmu Manor ve třídě LMP 2 kombinuje s angažmá ve Formuli E, kde působí u stáje Techeetah.

„Ve vytrvalostních závodech se snažím podávat co nejlepší výkony a zároveň maximálně pomáhat mým parťákům,“ řekl ex – pilot F1 pro webové stránky motorsport.com.

„Někteří jezdci nepřecházejí z formule 1 do nových angažmá s příliš dobrou reputací, protože jsou příliš sobečtí. Tady v Le Mans se zaměřuji sám na sebe, protože se v tomto ohledu stále mám co učit.“

Jean-Eric Vergne přiznal, že po přestupu z formule 1 musel zcela změnit svůj přístup k závodům, aby mohl ve vytrvalostních soutěžích uspět.

„Musel jsem se změnit, už nejsem tím jezdcem, kterým jsem býval. Byl jsem jedním ze sobeckých pilotů F1, dnes už ale sobcem nejsem. Ve formuli 1 ale sobečtí být musíte, to prostředí vás k tomu donutí,“ uvedl francouzský jezdec.

Na konci roku 2015 se Jean-Eric Vergne zúčastnil testování továrního týmu Toyota, závodní sedačku v LMP 1 ale nezískal. Podle Francouzových slov za to mohl fakt, že se stále soustředil na možný návrat do formule 1 a na testování nebyl plně koncentrován.

„Tenkrát jsem přišel rovnou z F1 a nebyl jsem moc ochotný se měnit či adaptovat. Dnes už jsem stoprocentně někdo jiný,“ přiznal Vergne.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud