Vergne: Stále se můžu hodně zlepšovat, a tým to ví

Vergne: Stále se můžu hodně zlepšovat, a tým to ví

Francouz prožívá rozporuplnou nováčkovskou sezonu, prodloužení smlouvy s Toro Rosso nicméně ukazuje, že má u týmu stoprocentní důvěru.

Během loňských testů mladých talentů Jean-Eric Vergne zazářil, ve své premiérové sezoně ve formuli 1 však zažívá poměrně velké výkonnostní výkyvy. I tak se mu ale podařilo přesvědčit vedení stáje, aby s ním prodloužilo stávající kontrakt o další rok. To mladému francouzskému jezdci přirozeně dodalo hodně sebevědomí.

"Je to dobrá vzpruha," cituje Vergneho Autosport. "Ukazuje to, že nám (oběma jezdcům) tým věří a že naše výkonnost - zejména ta moje - může stále růst a zlepšovat se. Takový je můj trend během této sezony. Stále mám pocit, že se můžu hodně zlepšit, a tým to ví. Nyní se můžeme skutečně soustředit na poslední závody sezony a pokusit se odvést maximum," říká Francouz.

Christian Horner před nedávnem prohlásil, že oba dva součastní jezdci Toro Rosso patří mezi hlavní kandidáty na závodní sedačku Red Bullu pro rok 2014. Záležet bude především na jejich výkonech v příští sezoně. Tato zpráva Jeana-Erica Vergneho samozřejmě potěšila, v této chvíli se jí ale vůbec nezabývá: "Nic není nemožné. Byl by to sen závodit jednoho dne pro Red Bull, pochopitelně. Stále jsme ale v roce 2012 a příští rok je před námi celá sezona (v Toro Rosso). Takže abych byl upřímný, o sezoně 2014 teď vůbec nepřemýšlím."

Doporučujeme

Články odjinud