Vergne nechápe logiku Red Bullu

Vergne nechápe logiku Red Bullu

Jean-Eric Vergne skončil u Toro Rosso. V týmu ho příští rok nahradí Carlos Sainz, který doplní Maxe Verstappena. Vergne ale logiku v rozhodování Red Bullu nechápe.

Daniil Kvjat ve své první sezóně ve formuli 1 porazil zkušenějšího Vergne ve 12 z 19 kvalifikací, ale v závodech to bylo jinak. Vergne dovezl do cíle o 14 bodů více. Kvalifikační rozdíl Vergne vysvětluje svou hmotností.

„Nic tu nedává smysl,“ řekl Vergne pro Autosport. „Vloni jsem poznal příčinu (proč dostal přednost Ricciardo), ale letos v tom byla asi politika, nevím. Vždy říkali, že jde o body. Vědí, že v porovnání s kolegou jsem o 5 kg těžší, takže jsem měl v kvalifikaci nevýhodu asi dvou desetin. Znají také všechny technické problémy, které mi zabránily v zisku většího počtu bodů,“ vysvětluje Vergne.

„Asi v tom byla politika,“ říká Vergne

„Myslím si, že v porovnání s minulým rokem jsem měl velmi silnou sezónu a bylo dost nešťastné, že jsem měl tolik (technických problémů), protože bych měl ještě mnohem více bodů a sehrálo by to jinou roli.“

„Myslím, že jsem udělal obrovský krok vpřed ve srovnání s uplynulým rokem a jako jezdec jsem se cítil lépe a šťastnější. Ničeho nelituji. A je zde i mnoho věcí, o kterých nemůžu mluvit, ale které mi nepomohly, ale tak už to chodí. Vždy, když se něco vyvine proti mně, se z toho pokusím vyjít silnější.“

Doporučujeme

Články odjinud