Vergne našel v nepostupu do Red Bullu Racing novou motivaci

Vergne našel v nepostupu do Red Bullu Racing novou motivaci

S odstupem času nachází Jean-Eric Vergne v rozhodnutí Red Bullu nahradit Webbera Ricciardem i pozitiva. Snaží se poučit.

Jezdci týmu Toro Rosso byli spolu s Kimim Räikkönenem favority na zisk Webberovy sedačky, ale Red Bull poměrně brzy vyřadil Vergne. Ten překonal úvodní zklamání a našel novou motivaci.

"Samozřejmě bylo zklamáním, že jsem nešel do Red Bullu," uvedl Francouz v rozhovoru pro Sky Sports. "Jako závodní jezdec chcete vyhrávat závody a být mistrem světa, a na to potřebujete nejlepší auto a red bull je nejlepší auto."

"Takže to bylo velké zklamání, které jsem musel překonat. Pak jsem se musel podívat do zrcadla a říct si: 'Proč si Red Bull vybral jeho a ne mě?' Myslím, že to mi hodně pomohlo, abych se víc snažil."

Samotná snaha ale nestačí, musí být vedena správně. A to už Vergne také ví.

"Nechtěl bych být u jiného týmu. Za prvé zůstávám v rodině Red Bullu a týmu opravdu věřím. Na příští a ten další rok máme dobré plány. Tento sport miluji. Samozřejmě bych ho miloval mnohem víc, kdybych jezdil vpředu, ale občas musíte být trpěliví. O to se snažím."

"Mým největším problémem, když jsem přišel do formule 1, asi byla netrpělivost. Když jste zvyklí z každé kategorie od motokár vyhrávat všechno, máte opravdu špatnou náladu, když jste druzí nebo třetí na pódiu. Takový jsem byl, byl jsem hodně naštvaný, když jsem nevyhrál závod."

"Když přijdete do formule 1 a bojujete o 10. místo v tomto týmu, je to opravdu těžké a mně trvalo hodně dlouho, než jsem pochopil, že je to opravdu dobrý výsledek, když dojedete desátí nebo osmí, a že je třeba být pozitivní."

Ve Vergnovy schopnosti věří i šéf italské stáje Franz Tost. "Jean-Eric má velký potenciál a já jsem víc než rád, že s námi bude příští rok. Pokud mu dáme dobré auto, předvede velmi, velmi dobré výkony."

Doporučujeme

Články odjinud