Vergne byl na Red Bull naštvaný, ale akceptoval vysvětlení

Vergne byl na Red Bull naštvaný, ale akceptoval vysvětlení

Jean-Eric Vergne přiznal, že nenesl dobře rozhodnutí Red Bullu uvažovat jen o Ricciardovi, ale už se s ním smířil. A má pocit, že ho může ještě zvrátit.

Red Bull zpočátku zmiňoval oba své juniory v souvislosti s místem Marka Webbera, ale pak veřejně prohlásil, že šanci má jen Ricciardo.

"V tu chvíli jsem samozřejmě byl trochu nazlobený, že to je on a ne já, což je normální reakce," uvedl Vergne pro Auto Plus. "Pak mi ti, kdo rozhodují u Red Bullu, jasně vysvětlili situaci."

"Daniel má víc zkušeností než já ve formuli 1, což k tomu procesu hodnocení logicky patřilo. Měl jsem dlouhou diskuzi s vedením Red Bullu Racing na toto téma a všechno jsme si vyjasnili. Vím, jaké mají požadavky, a nemusím číst tisk, abych věděl, co si o mně (Red Bull) myslí."

Naděje na postup do hlavní stáje se ale Francouz nevzdává. Je přesvědčený, že si šanci zachová, když bude podávat dobré výkony.

"Dobře dokončit rok, to je priorita číslo 1, takže nemám čas se rozptylovat. V roce 2014 bych velmi rád pokračoval ve spolupráci s Torem Rossem."

"Nová technická pravidla a motor Renault přinášejí zajímavou výzvu. Na druhé straně bych lhal, kdybych tvrdil, že na možnost získat Markovu sedačku nepomýšlím. Pořád mám šanci a budu hrát naplno."

"Jestli jsem si ve formuli 1 něco uvědomil, a už jsem vám to říkal, tak že pravda jednoho dne nemusí nutně být pravdou i další den. Série dobrých nebo špatných výsledků, a všechno se může velmi rychle změnit, jedním nebo druhým směrem. Takže moc dobře vím, co musím udělat."

Doporučujeme

Články odjinud