Vergne a Gutiérrez jsou mezi kandidáty, říká Haas

Vergne a Gutiérrez jsou mezi kandidáty, říká Haas

Rezervní jezdci Ferrari Jean-Éric Vergne a Esteban Gutiérrez jsou mezi kandidáty na sedačku u týmu Haas v roce 2016. Potvrdil to sám majitel týmu Gene Haas.

Šéf týmu Gunther Steiner by do svých řad rád přivedl jezdce, kteří mají alespoň dva roky zkušeností ve Formuli 1, což oba piloti splňují.

A zatímco podle Haase jsou oba "možnými kandidáty" vzhledem k jejich propojení s Ferrari, které z technického pohledu spolupracuje s týmem Haas, Američan říká, že seznam kandidátů se pravděpodobně rozroste vzhledem k tomu, jak se bude vyvíjet trh s jezdci.

„Máme seznam jezdců, o které máme zájem, v nadcházejících měsících nastane u (současných) týmů mnoho přesunů a my budeme muset počkat, abychom zjistili, kdo se zajímá o náš projekt,” řekl.

„Dvěma z nich jsou rezervní jezdci Ferrari, takže oni jsou rozhodně možnými kandidáty.”

Ve spojitosti s týmem Haas bylo skloňováno také jméno Nica Hülkenberga, na což Haas řekl: „Je jezdcem jiného týmu, takže jeho šance závodit pro nás závisí na jeho pozici v jeho týmu.”

„Kdokoliv, kdo v tuto chvíli závodí ve Formuli 1, je rozhodně někým, o koho bychom měli zájem, kdyby se stal volným jezdcem.”

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud