Venezuelský kongresman Ramos stále tlačí na Williams kvůli PDVSA

Venezuelský kongresman Ramos stále tlačí na Williams kvůli PDVSA

Sponzorství Williamsu se ve Venezuele stalo součástí vnitropolitického boje a kongresman Carlos Ramos opakovaně žádá Williams o poskytnutí sponzorské smlouvy s PDVSA.

Venezuelská ropná společnost PDVSA sponzoruje Williams od příchodu Pastora Maldonada, její roční příspěvek je odhadován na 20 až 30 miliónů dolarů.

Jelikož je PDVSA státní společnost, musí její větší smlouvy schvalovat venezuelský Kongres, alespoň to tvrdí jeho člen Carlos Ramos, jenž je v opozici vůči vládnoucímu Hugovi Chavezovi. Ramos požádal Williams, ať mu poskytne kopii sponzorské smlouvy, což britský tým s odvoláním na obchodní tajemství odmítl.

Ramos se s takovou reakcí nespokojil a napsal Williamsu nový dopis, z něhož ovšem vyplynulo, že kauzu sponzorství využívá k vnitropolitickému boji proti vládě. V jeho textu se objevilo několik ideologicky zabarvených frází, takže celou tuto kauzu je nutné brát s jistou rezervou.

Ramos opakovaně vyzval Williams, aby smlouvu s PDVSA předložil, a oznámil, že udělá vše proto, aby peníze venezuelských daňových poplatníků nebyly utráceny neefektivním způsobem na přežití jednoho týmu formule 1.

Za současného rozložení politických sil ale nelze očekávat, že by došlo ke zrušení smlouvy. Volby budou ve Venezuele příští rok a Williams se zřejmě stal jejich nechtěnou součástí.

Doporučujeme

Články odjinud